Vārda dienu svin: Daina, Dainis, Dainida

Padomi, ja gribi saldēt sviesta pupiņas ziemai

Pinterest LinkedIn Tumblr +

viesta pupiņas ir brīnumgardas dažādos sautējumos, zupās, salātos, kā arī vienkārši tādas pašas vai kā piedeva gaļas vai zivju ēdieniem. Šobrīd ir īstākais sviesta pupiņu vākšanas laiks un, ja gribi šo gardumu baudīt arī ziemā, bet negribi marinēt, tev noderēs šis padoms!

Ja pupiņas ir augušas tīrā vietā un nav apsistas ar zemi un nav aplipušas ar nezāļu sēklām, tās nav nepieciešams mazgāt. Atliek tikai apgriezt pākšu galiņus, jo tie ir cieti un nav garšīgi.

Atkarībā no tā, cik brangas (garas) pupiņu pākstis padevušās, tās atstāj tādas kā ir vai arī sagriež īsākos gabaliņos. Te jādomā katrai pašai par to, kādiem nolūkiem tās ziemā tiks izmantotas!

Tālāk ir divas iespējas:

1) tādas pašas ber maisiņos un liek saldētavā. Ziemā būs identiskas veikalos nopērkamajām saldētajām sviesta pupiņām.

2) pupiņas noblanšē verdošā ūdenī (var arī sālsūdenī), pēc tam noskalo aukstā ūdenī, ļauj notecēties. Kad pākstis apžuvušas, ber maisiņos vai kastītēs un liek saldētavā.

Vienīgā atšķirība starp abiem variantiem ir tā, ka neblanšētās pupiņas ziemā būs ilgāk jāgatavo un tās arī saldētavā aizņems vairāk vietas, kamēr noblanšētās aizņems mazāk vietas un arī ziemā to pagatavošana aizņems teju divreiz īsāku laiku. 

Lai izdodas!

 

Foto – CC/qubitsu, Richard Esguerra

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu