Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Neikdienišķas Valentīndienas vakariņas- austeres

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kā iepriecināt mīļoto? Saprotams, pagatavojiet tieši viņam īpašu un neikdienišķu ēdienu! Tad nu šoreiz padalīšos ar pāris vienkāršām, bet tomēr neikdienišķām receptēm. Pamēģiniet un tās noteikti paliks atmiņā kā īpašas!
Ak, jā! Austeres jau izsenis tiek uzskatītas par lielisku dabīgo afrodiziaku. Austeres ir viens no vīriešiem ieteicamajiem produktiem, jo tās uzlabo libido -paaugstina testosterona līmeni organismā.

Austeres ar svaigu gurķi un ingvera mērci

Šī salsas-mērces recepte ir īpaši viegla. Sastāvdaļas ir aprēķinātas 2 dučiem austeru, bet jūs varat palielināt vai samazināt proporcijas pēc savas gaumes.

2 porcijas
24 svaigas atvērtas austeres
1/4 garā gurķa
1 ēd. k. smalki sakapātu sarkanu sīpolu
1 ēd. k. smalki sakapātu zaļo loku
1/2-1/4 smalki sakapāta čili pipara
1 tējk. sarīvēta ingvera
2 ēd. k. baltvīna etiķa
1 ēd. k. Terijaki mērces
1 tējk.  – 1ēd k. cukura (pēc garšas)
1-2 ēd. k. svaigi izspiestas laima sulas

Gurķi nomizot un iztīrīt sēklas, smalki sagriezt. Mazā katliņā sajaukt etiķi, Terijaki mērci, cukuru, uzkarsēt visu laiku maisot, lai cukurs pilnībā izšķīst.  Karsēt mērci tik ilgi, kamēr tā sabiezē. Pārliet bļodiņā un atdzesēt. Atdzisušai mērcei pievienot gurķi, sarkanus sīpolus, lokus, ingveru, čili un 1 ēd.k. laima sulas, sajaukt.
Obligāti pagaršojiet – iespējams, vajadzēs pievienot vel laima sulu vai ingveru. Mērci var glabāt ledusskapī vairākas stundas.
Pasniegšanai austeres sakārtot uz apakšējām gliemežnīcas pusītēm uz liela plakana šķīvja un katru pārliet  ar mērci.

Austeres ar “Asiņaino Mēriju”

Ļoti interesants un garšīgs veids, kā pasniegt austeres.

4 porcijas
4 atvērtas svaigas austeres
200ml tomātu sulas
75 ml degvīna
 1/4 tējk. cukura
1/2 salerijas kāta
1/2 tējk. Vorčesteras mērces
2 tējk. svaigi spiestas citrona sulas
dažas Tabasko piles
1/4 tējk.  mārrutku
šķipsniņa jūras sāls

Selerijas kātu smalki sagriezt.  Mazās stikla glāzītēs ielikt selerijas un pa 1 austerei. Sajaukt pārējās sastāvdaļas, atdzesēt aukstā vietā un saliet pa glāzītēm pa virsu austerēm. Uzreiz pasniegt.

Dalīties.

2 komentāru

  1. To pirmo recepti pati arī labprāt nomēģinātu. Vienīgi ar austerēm esmu pilnīgi un galīgi uz jūs- ne ēdusi esmu, kur nu vēl gatavojusi. Pat nezinu, kur tādas var nopirkt!

  2. Interesantas! Daiguci – jebkurā lielveikalā zivju nodaļā. Tagad vairs nav retums, esmu redzējusi, bet vēl neesmu gatavojusi. Varbūt tagad ! 🙂

Atstāt Ziņu