Vārda dienu svin: Osvalds, Arvils

Marmora gulbīši no olām

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mājturībā saņēmu zemu atzīmi, jo… noslinkoju. Bet adīšana man nekad nav padevusies. Toties man ļoti patīk rosīties virtuvē! Lai kaut kā labotu savu slikto atzīmi vecāku acīs, nolēmu sestdienas rītā pārsteigt viņus ar pašas gatavotām orģinālām brokastīm. Mazliet nošpikoju ideju internetā, bet tik un tā man sanāca daudz savādāk, un , cerams, daudz daudz garšīgāk, jo es ļoti centos!

Marmora oliņ-gulbīšu pagatavošana:
Vāra olas (2 cilvēkiem 3 olas) , vārāmam ūdenim pievieno sīpolu mizas, jo vairāk, jo labāk. Pēc 10 minūtēm, kad olas varētu būt pietiekami cietas novārījušās, tās izņem ar cimdiņu rokā un sadauza pret galdu vai ar karoti un liek atpakaļ  brūnajā ūdenī vārīties. Tad atdzesē ļoti aukstā tekošā ūdenī un uzmanīgi noloba, lai ir gludas. Olām būs ļoti skaists raksts.

Tad (sekojot līdzi bildēs norādītajam) no vienas olas izgriež gulbja kakliņu ar galvu, spārniņus, 2 astītes.

Tikmēr puspaciņu želatīna liek uzbriedināties ar 2 ēdamkarotēm vēsa ūdens. Kad uzbriedis, karsta ūdens peldē izšķīdina līdz ķīseļa konsistencei un pievieno pusglāzi novārīta ūdens un vegetu 1 pilnu ēdamkaroti. Maisa, kamēr iegūst vienmērīgu buljoniņu (garšīgu).

Atrod šķīvi ar uzliektām maliņām- tajā var likt ko vien sirds kāro- sieru, desas gabaliņus, tomāta šķēlītes, papriku, čili, u.c.

Vecāku ledusskapī atradu sieru, un pieliekamajā- sīpolus. Sagriezu sīpolu gredzenus, ar formiņas palīdzību uztaisīju siera zvaigznīti un saliku visu šķīvī, pārlēju ar želejas buljonu. Pakaisīju sagriezus lociņus, kas saauguši uz palodzes. Ieliku ledusskapī uz 10 minūtēm.

Tikmēr gatavoju marmora gulbīšus. 1 olai nogriezu pavisam nelielu maliņu, lai stabila, otrai- veselu pusīti- gulībits, kas galviņu iegremdējis ezerā.

No trešās oliņas izgriezu ar nazīti spārniņus pirmajam gulbītim un astītes abiem gulbīšiem.

No čaumaliņas vai burkāna izgatavojam knābīti, atrodam actiņas (var izmantot piparus vai koriandru), man mājās bija speciālās acis, ko aizņēmos no kartona no lellītes.

Kakliņa nostiprināšanai var izmantot koka (zobu) irbulīti, ja neizdodas piestiprināt spārnus un asti (man izdevās bez irbulīšiem), tad, protams, tos var izmantot, pirms tam, gardēšus brīdinot, lai sarga zobiņus!

Pussaželējušā šķīvī iekārto gatavos gulbīšus, var saspraust lociņus un citus zaļumus.

Un viss! Var pasniegt ar visu šķīvi, var ievietot ledusskapī, kamēr viss ir stingrs sastindzis, tad ar asu nazi izgriezt kvadrātos gulbīšus kopā ar želeju un uzlikt uz klona / rupjmaizes kvadrātiem, un pasniegt kā sviestmaizi!

Mani vecāki bija tik pārsteigti, ka momentā piedeva man neveiksmīgo mājturības atzīmi un pat sarunāja ar omi, ka zeķes papēdi viņa noadīs manā vietā!

Recepte iesūtīta konkursa ‘Mans iecienītākais olu ēdiens’ ietvaros

Dalīties.

Atstāt Ziņu