Šī recepte ir savādāka nekā iecienītie marinētie gurķi. Ķiploks dod savu garšu un sanāk ļoti gardi gurķīši. Garša sanāk saldskāba, iesaku pamēģināt!
Vajadzēs:
-gurķus,
-3 ēd.k sāls
-200.gr cukura
-200.gr etiķi 9%
-200.gr eļļas
-1.ēd.k maltos melnos piparus
-100.gr spiesta ķiploka (var likt vairāk)
Pagatavošana:
1)sterilizējam burciņas
2)nomazgājam gurķus
3)sagriežam gurķus gareniski(sanak veselu gurķi uz pusēm,un tad pusi vēl uz 3 daļām)
4)sagrieztos gurķus liekam lielākā bļodā,un beram visu vajadzīgo virsū…atstājam uz 4 stundām
5)gurķus liekam burciņās,un tad lejam pāri marinādi, kura sanākusi no gurķu sulas
6)sterilizējam 10.minūtes
7)skrūvējam ciet vāciņu! Un burkas griežam otrādāk.
Ļoti viegli un garšīgi!
Gatavojam krājumus ziemai!
Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums
Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte
Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas
Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!
Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem
Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs
Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē