Vārda dienu svin: Cecīlija, Cilda

Mājas pelmeņi ar vistas gaļu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Man jau šķiet,ka gandrīz katram vīrietim garšo pelmeņi.Un,ja vēl tie ir sievas rokām gatavoti,tad vīrs var ēst laizīdamies.

 

Sastāvdaļas mīklai:
1 ola
1/2 tēj.k sāls
1/2 tēj.k cukurs
1 ēd.k skābais krējums
2 ēd.k eļļa
1/2 glāze ūdens (125ml)
milti tik,lai mīkla ir elastīga,bet nelīp pie rokām un ir viegli mīcāma
mīklai var pievienot visdažādākās garšvielas

Sastāvdaļas pildījumam:
400g vistas fileja
50g rīvēts siers
3 ķiplokdaiviņas
karijs
1 tēj.k sinepes
1 ēd.k skābais krējums
sāls, pipari

Pagatavošana:
Bļodā sajaucam olu, sāli, cukuru, krējumu, eļļu. Izmaisām, pievienojam ūdeni.
Beram klāt miltus. Sākumā 1 glāzi (250ml), bet pēc tam pa karotītei. Mīcam mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.
Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām, šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.
Mīkla sanāk elastīga, ja to paņem vienā rokā un tur karājoties, tad tā staipās.

Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un paturam 30 minūtes istabas tempertūrā. Kad mīklu izņemsim no maisiņa, tā būs kļuvusi lipīga, bet nesatraucaties, tā tam jābūt. Pastāvot bez maisiņa tā atkal mazāk lips un būs viegli ar to strādāt.

Kamēr mīkla atpūšās, gatavojam pildījumu.
Vistas fileju un ķiplokus samaļam gaļasmašīnā. Pievienojam krējumu, sinepes, garšvielas, uz smalkās rīves sarīvētu sieru, kārtīgi izmīcam, lai pēc iespējas viendabīgāka konsistence. Pildījums gatavs.

Virsmu viegli noberam ar miltiem (bet tiešām viegli). Rullējam mīklu plānu, plānu, līdz tā spīd cauri. Ar glāzi izspiežam aplīšus un liekam bagātīgi pildījumu.
Tā kā mīkla ir elastīga, tad to ir viegli lipināt ciet.
Salipinam visus pelmeņus.
No šīm sastāvdaļām man sanāca 70 pelmeņi, izmērs kā veikala standarta pelmeņi.

Uzvāram lielā katlā ūdeni, kam pievienojam 1 tēj.k sāli un sviestu vai eļļu ap 1 ēd.k.
Liekam pelmeņus un vāram no uzpeldēšanas brīža kādas 3 minūtes.

Bļodā liekam pelmeņus un pāri sviesta pikuci,lai atdziestot tie nelīp kopā. Pasniedzam…
Pelmeņi ir burvīgi. Labi garšo kā silti, tā arī auksti.

Kopējais gatavošanas laiks ir ap pusotru stundu, man tas ir kā jebkuru citu pusdienu pagatavošana. Esmu gatavojusi arī ar cūkgaļu, ar kartupeļu pildījumu, visas versijas ir vienlīdz gardas.

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

Atstāt Ziņu