Vārda dienu svin: Pēteris, Pāvils, Pauls, Paulis

Lieldienu siera groziņi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lai Lieldienu galdā valdītu dažādība, no olām var pagatavot interesantas uzkodas. Piemēram šādus Lieldienu siera-olu groziņus, ko piedāvā Nataša. Iesūtīts konkursam „Gardās olas, oliņas”.

Pagatavošana

  1. Sarīvējam 100g siera uz smalkās rīves.
  2. Pievienojam 1 olu un kārtīgi izmaisam.
  3. Pievienojam sviestu vai margarīnu 100g istabas tempertūrā un visu kārtīgi izmaisām.
  4. Beram klāt miltus ap 1 1/2 glāzes miltu, izmīcam mīklu. Tai jāsanāk vidēji cietai un nav jālīp pie rokām. Kārtīgi izmīcam un liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. Pēc tam liekam formiņās plānā kārtiņā un viduci saduram ar dakšiņu.
  6. Cepam 200 grādos ap 12-15 minūtēm līdz groziņi kļūst gaiši brūni.
  7. Groziņiem jābūt aptuveni šādiem kā bildēs,var būt mazliet gaišāki,bet noteikti ne tumšāki.
  8. Uz smalkās rīves sarīvējam 100g sieru, pievienojam uz smalkās rīves sarīvētus burkānus ap 50g un uz smalkās rīves sarīvētas 2 vārītas olas, pievienojam majonēzi pēc vajadzības un izmaisam. Pievienojam caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus pec garšas, bet jābūt ņipram.
  9. Pildam groziņos siera salātus un vidū liekam uz pusēm pārgriestu olu.
  10. Var arī sapildīt tikai ar siera salātiem, bet var arī ar citiem salātiem vai ko sirds kāro.
Dalīties.

Atstāt Ziņu