Vārda dienu svin: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Kraukšķīgie siera groziņi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ādi siera groziņi ir labs variants, lai viesībās izceltos ar skaisti noformētu ēdienu, turklāt ar to pagatavošanu nav īpaši jānopūlas. Groziņos var pildīt dažādus salātus- kādi nu vien labpatīk un garšo!

Nepieciešams:
500 g siera (Holandes vai Krievijas siers)
3 ēdamkarotes kartupeļu miltu
No šāda daudzuma sanāk 7 -10 groziņi, atkarīgs, cik lielus tos gatavo.

Gatavošana:
Sieru sarīvē un tajā iemaisa pāris ēdamkarotes kartupeļu miltu. Uzkarsē pannu un liek rīvēto sieru tādā kā plānā pankūciņā. Cep pāris minūtes un, kad siera maliņas kļuvušas zeltainas, uz īsu brīdi apgriež to otrādi, lai apceptos arī otra puse. Tad siera pankūciņu uzmanīgi noņem no pannas un uzliek uz glāzes- tā, lai pankūciņas vidus būtu tieši uz glāzes, bet malas tai pāri, malas uzmanīgi noloka lejā, izveidojot groziņa formu. Atļauj 10-15 minūtes sieram atdzist, pēc tam groziņu var ņemt no glāzes nost – tas ir sacietējis un formu vairs nezaudēs.

 

Knifiņi, kurus atklāju gatavojot šos groziņus: 

* Liekot rīvēto sieru uz pannas, jāievēro, lai siers nebūtu biezā kārtā, citādi tas, uzlikts uz glāzes, plīsīs pušu

* Arī ar kartupeļu miltiem nevajadzētu pārspīlēt, jo tie radīs groziņus cietākus un, uzlikti uz glāzes, tie var vieglāk plīst un veidot caurumus. Labāk kartupeļu miltus pielikt mazāk nekā vairāk, vai vispār pat nepielikt. Pamēģināju arī cept bez kartupeļu miltiem- pankūciņa ir elastīgāka un ne tik cieta.

* Ja gribas, lai groziņi ir spuraini, sieru uz pannas izkaisa ‘nekārtīgāk’ – nevis veidojot apaļu pankūku, bet drīzāk zvaigznes formu

* Nevajag satraukties, ja uzlikts uz glāzes groziņš ieplīst- izveidojas caurumi, tā var notikt. Tad tikai jāievēro, ka groziņos nevar pildīt ‘šķidrus’ salātus, lai šķidrums netecētu laukā.

 

Dalīties.

2 komentāru

Atbildēt Annija Goldberga Atcelt