ik, čik un gatavs! Tā Kristīne iepazīstina ar viņasprāt viegli pagatavojamo tomātu zupas recepti. Tās pagatavošanai viņu iedvesmojusi portālā Tasty atrasta konservēto tomātu zupas recepte, kuru gan viņa būtiski papildinājusi, padaro, kā pati saka, ne tik pliekanu.
Ņem recepti līdzi uz veikalu! |
Nepieciešams:
500 ml bundžiņa konsrvētu tomātu
3 saujas zaļo lēcu
1 sauja pērļu grūbu
1 liels burkāns
200 ml saldā krējuma (10%)
1 sīpols
3 daiviņas ķiploka
Eļļa
Anniņas garšviela (bez sāls)
Sāls
3 lauru lapas
Maize grauzdiņiem
Pagatavošana:
Katliņā liek vārīties 1,5 l ūdeni. Paralēli smalki sakapā sīpolu un 3 daiviņas ķiploka, apcep tos eļļā un pievieno ūdenim. Pieber 3 saujas zaļo lēcu, turpina vārīt. Smalki sarīvē burkānu un liek klāt. Pievieno Anniņas garšvielas (bez sāls) un sāli, kā arī 3 lauru lapas. Konservētajiem tomātiem izgriež zaļās kātiņu saknītes un sablenderē. Pievieno zupai. Tad pieber sauju pērļu grūbu, pavāra 10 minūtes un pielej 200 ml saldā krējuma. Pavāra vēl 5 minūtes, un zupa gatava! Noslēgumā apgrauzdē maizīti, ko pasniedz kopā ar zupu.
Tieši tik vienkārši.
Turklāt ir arī variācijas iespējas. Sezonā, piemēra, konservētos tomātus var aizstāt ar svaigajiem tomātiem. Tiesa, tad tos jānoblanšē un jānomizo. Var izmantot arī konservētās lēcas.