ar hotdogu nosaukuma izcelsmes vēsturi klīst vairākas leģendas. Viena no iecienītākajām: ASV karikatūrists Teds Dorgans kādā vēsā rītā uz ātru roku uzzīmēja karikatūru, kurā cīsiņš mīklā tika attēlots kā bulciņā ievietots kucēns. Zem karikatūras Teds pierakstīja – “hot dog” jeb “karstais suns”. Tad arī sākās “hot dog” uzvaras gājiens. Taču šoreiz hotdoga pagatavošanā neizmantošu maizi, bet lavašu.
Sastāvdaļas:
1 lavašs
100g Čedara siers
1/2 sīpols
kečups pasniegšanai
Pagatavošana:
Lavašu izklāt uz darba virsmas un ar šķērēm sagriezt vienādos gabalos atbilstoši cīsiņa izmēriem. Sieru sarīvēt. Sīpolu sagriezt šķēlītēs.
Lavaša loksni piepilda ar cīsiņu, sieru un sīpola šķēlītēm. Lavašu satīt rullītī. Atkārtot ar pārējiem.
Uzkarsēt grilu un cīsiņus lavašā apcept no abām pusēm.
Lai šis ēdiens priecē gan lielus, gan mazus!
Iesūtīts konkursa ‘Tavs iecienītākais grila ēdiens’ ietvaros.
KONKURSS:
Tavs iecienītākais grila ēdiens >>>
Receptes un bildes vari iesūtīt, sākot no 28.aprīļa līdz 25.maijam (ieskaitot).
Divu interesantāko grila ēdienu autores saņems dāvanā –
Fiskars Fonctional Form nažu komplektu.