Vārda dienu svin: Gundars, Kurts, Knuts

Kanēļa bumbieri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izmēģini gardu konservētu bumbieru recepti ar citronu, vaniļu un kanēļa standziņu!

Izmēģini gardu konservētu bumbieru recepti ar citronu, vaniļu un kanēļa standziņu!

Sastāvdaļas (4 porcijām):
1 kg bumbieri
1 gab. kanēļkoka miza
1 tējk. vaniļas cukurs
1 gb. citrons
300 g cukurs
500 ml ūdens

Pagatavošana:

  1. Katliņā uzvāra sīrupu ar cukuru, uz pusēm pārgrieztu citronu, vaniļas cukuru un kanēļkoka mizu.
  2. Bumbierus nomizo, izņem sēklas un sagriež 4 vai 6 daļās, liek sīrupā un vāra 6-8 minūtes, līdz bumbieri, pamazām kļūst it kā caurspīdīgi.
  3. Izņem citronu un pārējo pilda rūpīgi iztīrītās burkās, aizvāko.
  4. Ja bumbierus paredzēts glabāt kopā ar citiem ziemas krājumiem, tad burkas nepieciešams pasterizēt.

Ieteikums!
Sīrupam var pievienot arī Santa Maria karstvīna garšvielu maisījumu.

Dalīties.

Atstāt Ziņu