Vārda dienu svin: Ojārs, Rainers, Nellija

Kā Vitas ģimene gatavo krājumus ziemai

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gribu pastāstīt kādus vēl krājumus ziemai mūsu ģimene sarūpē vasarā un rudenī. Ļoti iecienīts ziemas krājumu uzglabāšanas veids mums ir sasaldēšana:

* saldējam dažādas ogas: mellenes, jāņogas, upenes, zemenes

* zemenes labāk sasaldēt sablenderētas ar nedaudz cukura un uzglabāt nelielos trauciņos, lai var atsaldēt un uzreiz apēst svaigu ogu desertu.

* kāršu pupiņas

* puķkāpostus (sadalītus mazos gabaliņos, nomazgāti, nosusināti) un salikti maisiņos

* dažādus zaļumus: baziliku, rukolu, pētersīļus un protams dilles, kas iepriekš ir sagrieztas un saliktas kastītēs (tā visvieglāk paņemt vēlamo daudzumu)

* papriku (pārgriestu uz pusēm, izņemot sēklas) Ziemā vien atliek izņemt paprikas “laiviņas” un pagatavot pildīto papriku (piemēram, ar malto gaļu)

* tomātus (var sablenderētus iepildīt maisiņos pa porcijām) Ļoti ērti un garšīgi izmantot dažādām mērcēm, sacepumiem. 
 Tomātus var arī sagriezt 2-3 daļās un sasaldēt maisiņos, jo gatavojot mērci vai sacepumu tomāti tāpat izšķīst.

* sēnes (baravikas var arī nevārītas, bet labāk sagrieztas, novārītas un sasaldētas, lai ziemā varētu pagatavot sēņu mērcīti vai sēņu zupu.

 

Pastāstiet – vai jūs arī gatavojat krājumus ziemai? Un kādas metodes jūsu ģimenē ir populārākās? Vai arī saldējat?


Dalīties.

Atstāt Ziņu