Gribu pastāstīt kādus vēl krājumus ziemai mūsu ģimene sarūpē vasarā un rudenī. Ļoti iecienīts ziemas krājumu uzglabāšanas veids mums ir sasaldēšana:
* saldējam dažādas ogas: mellenes, jāņogas, upenes, zemenes
* zemenes labāk sasaldēt sablenderētas ar nedaudz cukura un uzglabāt nelielos trauciņos, lai var atsaldēt un uzreiz apēst svaigu ogu desertu.
* kāršu pupiņas
* puķkāpostus (sadalītus mazos gabaliņos, nomazgāti, nosusināti) un salikti maisiņos
* dažādus zaļumus: baziliku, rukolu, pētersīļus un protams dilles, kas iepriekš ir sagrieztas un saliktas kastītēs (tā visvieglāk paņemt vēlamo daudzumu)
* papriku (pārgriestu uz pusēm, izņemot sēklas) Ziemā vien atliek izņemt paprikas “laiviņas” un pagatavot pildīto papriku (piemēram, ar malto gaļu)
* tomātus (var sablenderētus iepildīt maisiņos pa porcijām) Ļoti ērti un garšīgi izmantot dažādām mērcēm, sacepumiem.
Tomātus var arī sagriezt 2-3 daļās un sasaldēt maisiņos, jo gatavojot mērci vai sacepumu tomāti tāpat izšķīst.
* sēnes (baravikas var arī nevārītas, bet labāk sagrieztas, novārītas un sasaldētas, lai ziemā varētu pagatavot sēņu mērcīti vai sēņu zupu.
Pastāstiet – vai jūs arī gatavojat krājumus ziemai? Un kādas metodes jūsu ģimenē ir populārākās? Vai arī saldējat?