Viktorijas Puķes recepšu blogs ir ne tikai viens no kārdinošākajiem, bet arī viens no skaistākajiem – ēdienu fotogrāfijas ir kā īsti mākslas darbi. Tur noteikti ir vērts smelties idejas Ziemassvētku galdam! Ar ko tad savus mīļos Ziemassvētkos cienās krāšņā recepšu bloga www.bonappetit.lv saimniece Viktorija Puķe?
Viktorijas darba specifika (viņa ir ēdienu fotogrāfe) liek viņai būt kādu solīti laikam priekšā. Piemēram, šobrīd viņa jau gatavo ēdienus, kuri tematiski vairāk atbilst Valentīndienas un Lieldienu galdam. “Mana darba specifika ir tāda, ka mana ģimene ēd manus eksperimentus katru dienu. Tāpēc Ziemassvētkos gribas kaut ko vienkāršāku, ierastāku. Toties Jaungada ballītei jau ir pietaupītas vairākas oriģinālas un interesantas receptes, kas ar laiku arī parādīsies manā blogā,” stāsta
Viktorija.
Ko tad Viktorija cels galdā Ziemassvētkos?
“Ziemassvētku galdā celšu 12 ēdienus, ne 9. Tā bija pieņemts manā ģimenē. Noteikti būs Opīša pīrādziņi (tie ir katru gadu, bet tikai pāris gadus pēc šīs receptes, jo man ļoti patīk šī mīkla; tā ir mana tēva recepte); noteikti būs zirņu pikas (tas ir no vīramātes nācis un nu jau bez tiem nevaru iedomāties īstu Ziemassvētku galdu), obligāti cepti krāsnī kartupeļi, burkāni, Ziemassvētku cepetis ar krustnagliņām, siļķe kažokā un rasols.
Un vēl ne tik tradicionālas uzkodas – šašliks salātlapās, svaigi dārzeņi ar dažādiem dipiem. Desertu kā tādu mums ciena tikai bērns – būs piparkūku deserts ar saldējumu. Un pieaugušajiem karstvīns un kafija ar balzāmu.”
Novēlējums SievietesPasaule.lv lasītājām
“Nezaudēt garšu! It visā! Būt drosmīgākām un eksperimentēt, gan virtuvē, gan dzīvē!”
Izmēģini pagatavot Viktorijas vistas aknu pastēti ar šokolādi!
Recepte atrodama viņas blogā – ŠEIT (http://www.bonappetit.lv/lat/uzkodas/item/vistas-aknu-pastete-ar-sokoladi)
5 komentāru
Jūs nu gan šodien kārdināt! Bet, ja godīgi, man jau kādu laiciņu kārojas pastēte. Braukšu uz laukiem pie savējiem, noteikti baudīšu! Mmmm… Nevaru sagaidīt!
Pamēģināju, liekas ka izdevās! Paldies par recepti! Un bildes vnk brīnišķīgas.
es taisot parasti izmantoju citas markas piena produkciju. Vai obligāti ar šīs markas jāgatavo? Ja godīgi? Ne tieši par pastēti bet vispār?