ataša pierāda,ka uz grila var pagatavot jebko – pat pankūkas! Lūk, garda recepte pankūkām- tūtiņām, pildītām ar gardu zemeņu krēmu.
Sastāvdaļas pankūkām:
1 glāze piens
1 glāze kviešu milti
0,5 glāze ūdens
1/2 tēj.k cepamais pulveris
1/2 tēj.k sausais raugs
ap 1 ēd.k cukurs
un ja vēlas vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
Pildījumu pankūkās var likt pēc vēlēšanās. Es jums piedāvāju klasisko krēma recepti,ko pilda šādās pankūkās un otrkārt,šis krēms ideāli der piknikā, jo nekūst un nemaina savu konsistenci karstumā.
Sastāvdaļas krēmam:
250ml piens
250ml saldais krējums 30%
5 ēd.k kukurūzas ciete
3 ēd.k ūdens
3 ēd.k cukurs vai pēc garšas
baltmaize 3-4 šķēles,es izmantoju pašas ceptu
vaniļas cukurs
mandeles,sablenderētas 2 ēd.k
svaigas zemenes
Sākam ar krēmu:
Krēmu gatavojam vai nu iepriekšējā vakarā,vai 3 stundas pirms pankūku cepšanas,lai tas paspēj pilnībā atdzist. Katliņā lejam pienu, saldo krējumu, liekam cukuru, vaniļu un baltmaizi, kas sagriezta mazos gabaliņos var arī sablenderēt drupačās.
Karsējam maisot līdz baltmaize izšķīst. Ūdenī iemaisam kukurūzas cieti. Lejam kopējā katliņā un karsējam nepārtraukti maisot līdz labi sabiezē.
Iemaisam sablenderētas mandeles. Atdzesējam krēmu. Lai krēmam virskārtiņa neapkalst, apsedzam ar pārtikas plēvi. Zemenes saspaidam ar dakšinu un iemaisam aukstā krēmā.
Ķeramies pie pankūkām:
Bļodā lejam ūdeni, liekam klāt cukuru, raugu. Atstājam uz 5 minūtēm. Izmaisam, pievienojam 1/3 miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri. Kārtīgi izmaisam, lai nav kunkuļi. Pievienojam sāli, vaniļu, lejam klāt pienu pa daļām. Sākumā 1/4 daļu, izmaisam līdz viendabīgs, tad vēl 1/3 milti, izmaisam, tad atkal piens, izmaisam. Tālāk atlikušie milti un, kad mīkla viendabīga bez kunkuļiem, pielejam atlikušo pienu. Šādi pa daļām liekot miltus un pienu viegli iegūstam mīklu bez kunkuļiem.
Mīkla sanāk diezgan šķidra.
Apsedzam un ļaujam 30 minūtes atpūsties.
Mīklu varam pagatavot mājās, ieliet traukā un ņemt līdz piknikā, bet var arī paņemt līdz visu nepieciešamo un pagatavot uz vietas.
Ņemam pannu, liekam uz uguns-sakarsējam. (Tā kā bija žēl pannu, uz grilla uzliku bleķi ne restītes un uz tā pannu.)
Uz karstas, sausas pannas lejam mīklu pavisam nedaudz.Lai pankūkas sanāktu skaisti apaļas, mīklu lejam vienā punktā un tā pati vienmērīgi tek uz sāniem.Mīklu lēju ar ēdamkaroti 15ml.
Pēc pāris sekundēm sāk veidoties burbulīši. Vēl vairāk burbulīši…cepam uz uguns bez vāka. Pankūkas cepam ne uz oglēm, bet gan tieši uz uguns. Pankūkas cepam līdz 10cm diametrā.
Kārtīgi izburbuļojusies pankūka sāk nogatavoties.
Pēc 90 sekundēm gatava. Gatava tad, kad virspuse nav slapja. Vizuāli tas redzams.Cepam šīs pankūkas no vienas puses.
Protams, uz grilla nav vienmērīga uguns un gadās, ka kāda pankūka nedaudz apsvilst, bet garšai tas netraucēs, ja nebūs pamatīgi pārcepta.Pankūkas apakšai jāsanāk skaisti brūnai, tas tā ideālā gadījumā, bet ja nedaudz tumšāka ar nekas, jo uz nevienmērīgas uguns ideāli būs grūti.
Protams arī skaisti apaļas pankūkas uz grilla ir grūtāk uzcept nekā majās uz gāzes,jo pannai jāstāv taisni,lai šķidrā mīkla netek šķībi greizi. Bet tas tā, ja piesienās par sīkumiem, jo garšai tas netraucē.
Kamēr cepas nākamā pankūka, gatavo mēs salipinam. Salokam uz pusēm un saspiežam ciet maliņas līdz pusei, lai izveidojas tūtiņa. Līp kopā ļoti labi.
Kad pankūkas uzceptas sapildam tās ar krēmu,pildīju ar konditorejas maisiņu. 10cm diametra pankūkas sanāca 20 gabalas. Un krēms tieši tik, cik nepieciešams.
Pankūciņas sanāk loti maigas un tas dūmu aromāts padara to visu vēl burvīgāku.
Iesūtīts konkursa ‘Tavs iecienītākais grila ēdiens’ ietvaros.
KONKURSS:
Tavs iecienītākais grila ēdiens >>>
Receptes un bildes vari iesūtīt, sākot no 28.aprīļa līdz 25.maijam (ieskaitot).
Divu interesantāko grila ēdienu autores saņems dāvanā –
Fiskars Fonctional Form nažu komplektu.