ūk, garda recepte, kas pierāda, ka uz grila var ne tikai cept šašliku, bet arī grilēt dārzeņus.
Sastāvdaļas:
Tomāti (vidēji, 9-10 gab.)
Maltā gaļa 350-400 g
Ķiploki (4 daiviņas)
Smalki sarīvētu kāpostu (3-4 ēdk.) (ja nav kāposta var arī nelikt)
Grieķu jogurts (vai bezpiedevu) 250-300 g
Saulespuķu sēkliņas apgrauzdētas – 2 ēdk.
1 ola
Sāls, pipari
Zaļumi, zaļie lociņi
Pagatavošana:
Notīrītas 2 ķiploka daiviņas sasmalcina un pievieno maltajai gaļai. Pievieno 1 ēdk. jogurta, iesit olu, pieber sāli, piparus, sasmalcinātus zaļumus, lociņus.
Tomātiem nogriež cepurīti un izgreb vidiņu. Tomātu trauciņu piepilda ar maltās gaļas masu un uzliek atpakaļ cepurīti. Katru tomātu ietin folijā un liek cepties uz sakarsēta grila 20-25 minūtes.
Kamēr cepās tomāti pagatavo zaļumu mērcīti. Jogurtam pievieno 2 daiviņas sasmalcināta ķiploka, sakapāto zaļumu, lociņus un saulespuķu sēklas, sāli, piparus.
Iesūtīts konkursa ‘Tavs iecienītākais grila ēdiens’ ietvaros.
KONKURSS:
Tavs iecienītākais grila ēdiens >>>
Receptes un bildes vari iesūtīt, sākot no 28.aprīļa līdz 25.maijam (ieskaitot).
Divu interesantāko grila ēdienu autores saņems dāvanā –
Fiskars Fonctional Form nažu komplektu.