akšķere pār plecu un prom uz ezeru vai upi – vasarai piestāv makšķerēšana! Un, protams, noķertā loma gatavošana. Ko gatavot? Vari uz dzīvās uguns uzvārīt gardu zivju zupu, vari satīt zivtiņas folijā un uzcept uz grila vai ugunskurā kopā ar garšvielām un sezonas garšaugiem, vari sacept lomu uz pannas. Tam jau vairs nav lielas nozīmes, jo paša loms tik un tā garšos īpaši.
Šoreiz mūsu loms bija septiņi 200-250g smagi asari.
Zivtiņas iztīra, pārkaisa ar nedaudz sāls un citronpipariem un no abām pusēm apcep uz pannas. Jā, jā, tieši tik vienkārši!
Ēd tāpat, var pasniegt kopā ar zaļajiem salātiem.
Sanāk neliela knibināšanās, bet tur jau tā burvība 🙂