Aizvadīto jūras svētku noskaņās, iesaku pagatavot kādu zivju ēdienu! Kāpēc, lai tas nebūtu lasis, kas sautēts dillēs? Pagatavošana viegla, garša nedaudz neierasta!
Nepieciešams:
Laša filejas gabaliņi (cik nu būs ēdāju)
Dilles
Sviests vai eļļa
Zivju garšvielas, sāls
Pagatavošana:
Lasi sagriež gabalos. Uz pannas sakarsē sviestu vai eļļu un liek cepties laša gabaliņus, ko apkaisa ar garšvielā un nedaudz sāli. Gabaliņus augstā temperatūrā īsu mirkli apcep no vienas un otras puses, lai izveidojas kraukšķīgs apvalciņš. Tad uz tās pašas pannas uzliek vēl nedaudz sviesta (vai eļļas) un uz pāris sekundēm uzliek kaudzīti diļļu, tās apgroza. Garšvielās un sviestā apsautētās dilles liek katliņā, pa vidu kārtojot laša gabaliņus un pārlej ar nedaudz ūdens. Katliņam uzliek vāku un liek uz nelielas uguns, lai lasis tvaikojas aromātiskajās dillēs. Tas arī viss. Lasi pasniedz ar rīsiem un/vai kādiem vasarīgiem, viegliem salātiem. Var piedzert glāzi atvēsināta baltvīna.