Vārda dienu svin: Antonija, Anta, Dzirkstīte

Cukīnī spagetī ar tomātu-siera mērci

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ukīnī spagetī jeb kabaču makaroni nu jau vairs nav nekādas jaunums arī daudzās Latvijas mājās. Tas ir lielisks veids, kā izmantot kabačus. Lieliska diētiska alternatīva tradicionālajiem spagetī makaroniem. Pagatavojot lielisku mērcīti pat lielākie kritiķi – bērni – apēdīs šos “zaļos” makaronus, nemaz acis nepamirkšķinādami. Turklāt pagatavošana aizņems mazāk kā pusstundu.

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams (4 personām):
4 mazie cukīnī
1 vidējs sīpols
3-4 daiviņas ķiploka
3 nelieli tomāti
sāls, pipari
1 ēd.k. svaiga vai kaltēta bazilika
Olīveļļa
Parmezāna siers (~3 ēd.k.)

Pagatavošana:
Sasmalcina sīpolus, ķiplokus, noblanšē, nomizo un sagriež tomātus. Lej pannā nedaudz olīveļļas un liek sautēties sīpolus, ķiplokus un tomātus. Pievieno sāli, piparus, kaltēto baziliku (ja izmanto svaigu baziliku, tad to pievienos vēlāk, reizē ar cukīnī spagetī). Kad viss apsautējies, pievieno ~100 ml ūdens un turpina sautēt. Tikmēr nomizo cukīnī (pirmajiem cukīnī var arī nemizot mizu) un sagatavo to nūdeles. Šeit noderēs kāds no dārzeņu nūdeļu veidotājiem vai rīvēm. Ar mazo cukīnī nūdeļošanu problēmām nevajadzētu rasties, taču, ja izmantojat lielu mājas kabaci, tad sēklotnes daļu nerīvē.
Atgriežas pie tomātu un garšaugu mērces, kas uz lēnas uguns sautējas. Mērci apmaisa un pievieno vēl nedaudz ūdens (~50 ml), ja nepieciešams, un pievieno ēdamkaroti sasmalcināta parmezāna siera. Samaisa un masā iejauc sagatavotās cukīnī nūdeles. Tās, nemitīgi maisot, pasautē 2-3 minūtes. Gatavi cukīnī spagetī ir vēl nedaudz kraukšķīgi. Pasniedzot var pārkaisīt ar parmezāna sieru un dekorēt ar svaigu bazilika lapiņu. 

Dalīties.

Atstāt Ziņu