Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Bavāriešu pankūku zupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ī ir zupu sezona. Ar zupām ir teju kā ar salātiem – izdomai nav robežu. Arī šī sākumā var šķist kaut kas neiedomājams, tomēr tā ir viena no tradicionālākajām un iecienītākajām bavāriešu zupām.

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams buljonam:
2 lieli burkāni
1 neliels kolrābis
1 neliels sīpols
Sauja sasladētu diļļu kātu (var izmantot buntīti svaigu diļļu)
Sauja saldētu zaļo zirnīšu
Sāls
2 lauru lapas
3-5 melnie pipari
svaigas dilles vai lociņi

Nepieciešams sāļajām pankūkām:
2 olas
~ 100 g miltu
225 ml piena
sāls
eļļa cepšanai

Pagatavošana:
Vispirms liek vārīties dārzeņu buljonu (var, protams, vārīt arī gaļas buljonu, ja ir vēlēšanās). Liek katlā nomizotus un sagrieztus burkānus, sagrieztu kolrābi, diļļu kātus, zirnīšus, sīpolu. Pārlej visu ar ūdeni un liek vārīties. Pievieno sāli, piparus un lauru lapas. Tikmēr pagatavo sāļo pankūku mīklu. Sakuļ bļodā olas, pievieno pienu, šķipsniņu sāls un visu samaisa. Tad piesijā miltus un visu rūpīgi izmaisa. Mīklai jābūt vidēji biezai. Sāk cept pankūkas. Buljonu nokāša.
Zupu pasniedz dziļajos šķīvjos vai bļodās. Vispirms izkārto pa pamatni sarullētas un sagrieztas pankūkas vai vienkārši sagrieztas pankūku strēmelītes, ko pārlej ar dzidro buljonu un pārkaisa ar dillēm vai lociņiem. 

Dalīties.

Atstāt Ziņu