Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Baltās zivs pauniņas ar garšaugu sviestu un laima sulu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ādi zivtiņu var pagatavot ļoti ātri un tā vienmēr garšos kā restorānā. Garšas noslēpumi šeit pavisam ir divi – nedaudz kaltēta kumīna un nedaudz svaiga koriandra. Laims brīnišķīgi izceļ garšas, un sviests zivi dara samtaini maigu un ļoti sulīgu.

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Sastāvdaļas:
2 baltās zivs (menca, pangasija, heks u.c.) filejas (~ 400 g)
1 laims
1 daiviņa ķiploka
daži zariņi svaiga koriandra
1 tējkarote kumīna
50 g sviesta
sāls
folija

Pagatavošana:
No laima norīvē miziņu un izspiež sulu.
Pievieno sviestu, kaltētu kumīnu un nedaudz sāli. Svaigu koriandru smalki sakapā un pievieno sviesta maisījumam. Tāpat pievieno smalki sakapātu ķiplociņu. Visu samaisa kopā viendabīgā masā.
Katru zivs fileju sagriež četros aptuveni vienādos gabalos.
No folijas nogriež taisnstūra loksnes, saloka dubultā. Uz puses liek divus filejas gabaliņus, katram virsū uzsmērē nedaudz sviesta maisījuma. Aizloka paciņas ciet, rūpīgi aizspiežot visas maliņas. Cep uz grila vai cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 10, maksimāli 15 minūtes. Pasniedz ar svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

1. pagatavošanas solis
No laima norīvē miziņu un izspiež sulu.

2. pagatavošanas solis
Pievieno sviestu, kaltētu kumīnu un nedaudz sāli. Svaigu koriandru smalki sakapā un pievieno sviesta maisījumam. Tāpat pievieno smalki sakapātu ķiplociņu. Visu samaisa kopā viendabīgā masā.

3. pagatavošanas solis
Katru zivs fileju sagriež četros aptuveni vienādos gabalos.

4. pagatavošanas solis
No folijas nogriež taisnstūra loksnes, saloka dubultā. Uz puses liek divus filejas gabaliņus, katram virsū uzsmērē nedaudz sviesta maisījuma. Aizloka paciņas ciet, rūpīgi aizspiežot visas maliņas. Cep uz grila vai cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 10, maksimāli 15 minūtes. Pasniedz ar svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Iedvesmo:

Dalīties.

Atstāt Ziņu