Vārda dienu svin: Leonīds, Leonīda

Atlasi recepti un gaidi produktu piegādi! Izmēģinām GatavoPats.lv

Pinterest LinkedIn Tumblr +

irms kāda laiciņa sociālajos tīklos vēstījām, ka gatavojamies pirmo reizi izmēģināt GatavoPats.lv servisu. Proti, GatavoPats komanda sagatavo receptes gardām, veselīgām maltītēm, iepērk nepieciešamos produktus un tos kopā ar pārskatāmām fotoreceptēm piegādā tev līdz mājas durvīm. Tā teikt, lai pat vislielākajam nemākulim virtuvē viss ir skaidrs un izdodas radīt gan garšas, gan izskata ziņā perfektas maltītes!

Mūs tas viss patiesi aizrāva, tāpēc vēlamies pastāstīt par to vairāk arī jums!

Ja noskatījies video, tad jau pamanīji, ka piegādes kastē viss ir ļoti glīti un kārtīgi sakārtots. Redzi virspusē fotorecepšu kartes, kuru pagatavošanai kastē būs atrodamas visas nepieciešamās sastāvdaļas, turklāt tieši tādos daudzumos, kādi nepieciešami, lai pagatavotu ēdienu. Te uzreiz piebildīsim, ka GatavoPats.lv izstrādā receptes divām personām vai ģimenei (4-5 personām) un mums šoreiz piegādāti produkti ēdienu pagatavošanai divām personām.

Bet par visu pēc kārtas!

Mums, protams, ir liels kārdinājums uzzināt, kādas maltītes tad tuvākajās dienās gatavosim. Jāatzīst, ka bez šāda pārsteiguma momenta var arī iztikt, jo veicot pasūtījumu GatavoPats.lv platformā pati vari izdarīt izvēli, kas būs tie ēdieni, kurus vēlēsieties gatavot. Mēs, ņemot vērā, ka pasūtījumu veicām pirmo reizi, paļāvāmies uz GatavoPats.lv saimnieces Aigas Dreimanes izvēli. Un mūsu kastē nonāca, lūk, šādas fotoreceptes:

Cepta varavīksnes forele ar turku zirņu-saldo kartupeļu sautējumu un rukolas salātiem >>  Taurenīšu makaroni ar bazilika pesto, tomātiem un vistas fileju >> Apcepti Briseles kāposti ar svieta ķirbi un lapzemes sieru >>

Izskatās un izklausās gardi, tāpēc ilgāk nekavējamies un dodamies uz virtuvi, lai sāktu pakot ārā “brīnumu” kasti! Kas tik te nav – ķirbja šķēle, saldais kartupelis, paciņa briseles kāpostu, rukola, tomāti, tomātiņi, Lapzemes siers, vistas fileja, forele, olīvas, rieksti, ķiploks un vēl, un vēl. Kad viss ir izkrauts, visa virtuves darba virsma ir nokrauta ar pārtikas produktiem gluži kā pēc apjomīgas iepirkšanās. Atšķirība vien tā, ka izpalika došanās uz veikalu visu produktu meklējumos, darba bija tikai tik daudz, cik piegādes brīdī pieiet pie durvīm un pieņemt sūtījumu.

Jau atverot kasti pamanām, ka visi produkti un to iepakojumi ir marķēti ar trīs krāsu apaļām uzlīmītēm. Katra krāsa simbolizē savu ēdienu. Ja kāds produkts, piemēram, ķiploks ir vajadzīgs vairākos ēdienos, tad uz tā ir divu vai pat visu trīs krāsu uzlīmes. Tā ļoti veikli var sašķirot produktus, kas nepieciešami katra konkrētā ēdiena pagatavošanai. Kā smejas GatavoPats pārstāvji, paša virtuvē nepieciešams vien ūdens, eļļa, sāls un pipari.

Visu šo laiku nebeidzam priecāties par to kārtību un rūpību, ar kādu viss izdarīts un cik svaigs viss izskatās. Ķirbja šķēle skaisti ietīta pārtikas plēvē, vistas fileja iesaiņota vakuuma iepakojumā un uz tās atrodama norāde gan par gaļas izcelsmes valsti/vietu, gan fasēšanas datumu, derīguma termiņu, kā arī par vēlamo uzglabāšanas temperatūru. Tieši tāpat iepakoti ir foreles steiki. Eļļa un citas garšvielas un ēdienu piedevas ir sapildītas mazos trauciņos, bakaleja – aizlīmētos papīra maisiņos, arī dārzeņi un rukola safasēta nelielos papīra maisiņos. Nerodas ne mazākās šaubas par produktu kvalitāti un svaigumu, un tā tam arī vajadzētu būt, jo GatavoPats ir oficiāls uzņēmums un tas atrodas Pārtikas un veterinārā dienesta uzraudzībā.

Nu ko, tad tik uz priekšu un ķeramies pie gatavošanas, kas šoreiz uzticēta portāla veidotājai Līgai Ozoliņai!

Kā pirmo gatavojam ceptu varavīksnes foreli ar turku zirņu-saldo kartupeļu sautējumu un rukolas salātiem.

Līgai patīk gatavot, arī eksperimenti ar dažādiem produktiem un jaunām garšām viņai nav sveši, tomēr turku zirņu-saldo kartupeļu sautējums šķiet kaut kas jauns un interesants. Īpaši, jau tāpēc, ka saldo kartupeli lielākoties ir nācies ēst ārpus mājas, nevis pašai gatavot. Izrādās tas nemaz nav tik sarežģīti, turklāt rezultāts ir ne vien ļoti garšīgs, bet arī košs. Sekojot fotoreceptē sniegtajiem norādījumiem un gatavošanas secībai, ēdiens patiešām top norādītajā laikā – 30 minūtēs. Virtuve piepildās ar lielisku aromātu un mājinieki jau nāk lūkoties, kas tik garšīgi smaržo. Forele ķiploka-citrona ātrajā marinādē ir sanākusi tieši tāda, kā vajag, saldā kartupeļa-turku zirņu sautējums garšo perfekti un svaigie rukolas salāti ar melnajām olīvām un žāvēto tomātu piedevu patīkami kontrastē ar saldeni pikanto sautējumu.

Kā otrais ēdiens top taurenīšu makaroni ar bazilika pesto, tomātiem un vistas fileju. Šķiet, visai elementāri – makaroni ar vistu, tomēr tieši piedvevas – pesto mērce, citkārt ierastā saldā krējuma vai tomātu mērces vietā, tomātiņi un rukola, valrieksti un pārkaisītais cietais siers piedod ēdienam pavisam citu izskatu un garšas noti. Un tas tik ārkārtīgi maina sajūtu par to, kas tiek baudīts.  

Kā pēdējais no trijiem ēdieniem top Briseles kāposti ar sviesta ķirbi un Lapzemes sieru – Līgas ģimenei visnetipiskākais no ēdieniem. Ar Briseles kāpostiem ir līdzīgi kā ar saldo kartupeli – tie ir zināmi, tomēr, kad dārzeņu nodaļā jāizdara izvēle, uz tiem parasti tikai noskatās, jo nezina, ko ar tiem virtuvē īsti iesākt. Šis ir arī ēdiens, kurā beidzot var likt lietā nelielajā trauciņā iepildīto trifeļu eļļu. Tās aromāts un garša ir nedaudz cita, nekā ikdienā lietotajai eļļai. Ēdiens, šķiet, top ārkārtīgi ātri un pēc izdekorēšanas ar plēstiem Lapzemes siera gabaliņiem un ciedru riekstiem, izskatās kā īsta vitamīnu bumba agrā pavasarī. Kāre pēc Lapzemes siera dažam skeptiķim liek pagaršot iepriekš nebaudītos Briseles kāpostus un arī ne visai lielā cieņā esošo ķirbi, lai vakariņu noslēgumā tomēr atzinīgi teiktu, ka bija ļoti garšīgi.

Visi trīs ēdieni pagatavoti, paēduši ir divi pieaugušie un arī viens bērns. Foreles gabaliņš gan vienam bija jāiedomājas ;), jo tas bija kā jau paredzēts divām personām. Daži ēdieni sanāca tik daudz, ka palika pāri otrajai dienai (saldā kartupeļa sautējums, makaroni). Nu, kad viss pagatavots, var apkopot sajūtas un pārdomas par šādu piedāvājumu un tā izmantošanu turpmāk.

Kas mums patika GatavoPats:

1) Tev piegādā tieši tik daudz produktu, cik nepieciešams.
Un ar to arī pietiek. Te arī droši vien, ka sanāk ietaupījums, jo pašiem pērkot parasti jau tiktu nopirkts vairāk nekā nepieciešams.

2) Piegādes kastē atradīsi arī specifiskākas piedevas.
Citkārt, iespējams, tādas neiegādātos tikai viena ēdiena pagatavošanas vajadzībām. Šajā gadījumā tā varētu būt trifeļu eļļa, ciedru rieksti, pesto mērce, melnās lielās olīvas u.c., jo vesels iepakojums vai nu būtu ļoti dārgs vai arī ieslēgtos praktiski apsvērumi. Proti, nezināsi, kur tos vēl pielietot.  

3) Tā ir iespēja izmēģināt jaunas garšas.
Šādi iespējams nodrošināt daudzveidību ikdienas ēdienkartē un vismaz uz pāris dienām aizmirst par tradicionālo jautājumu: ko ēdīsim vakariņās?

4) Laika ietaupījums, kas rodas pašam nedodoties uz veikalu.
To īpaši novērtēs aizņemti cilvēki, kuru diena nebeidzas ar brīdi, kad tiek aizvērtas biroja durvis, kā arī vecāki, kuriem vēl pēc darbadienas jāved bērni uz pulciņiem. Mēs taču visi zinām, ka doties veikalā izsalkušam, nav tā pati gudrākā doma.

5) Lielākā daļa recepšu ir pagatavojamas 30-40 minūšu laikā.
Tādējādi pie maltītes tiksi salīdzinoši īsā laikā. Pateicotis skaidrajam aprakstam un soli pa solim fotogrāfijām talkā var nākt visa ģimene, arī bērni. 

6) Vari veidot savu GatavoPats recepšu krājumu. 
Foto receptes ir izdrukātas uz ļoti kvalitatīva, salīdzinoši cieta papīra, kas nozīmē, ka vari tās saglabāt, lai vēl kādreiz atkārtotu. 

7) Ja ne ietaupi, tad vismaz nepārmaksā.
Nevaram ar skaitļiem pierādīt, ka ar šo pakalpojumu kardināli ietaupīsi līdzekļus (trīs sagatavotas receptes gardām, veselīgām maltītēm 2 personām, iepirkti to pagatavošanai nepieciešamie produkti un to bezmaksas piegāde līdz mājām vai darba vietai izmaksā 39 eiro, 4-5 personām – 43 eiro), tomēr nav arī sajūta, ka ar šādu pakalpojumu būtiski tiktu pārmaksāts, īpaši, ja pilnīgi viss tev ir jānopērk veikalā un novērtē arī visus pārējos augstāk minētos ieguvumus un labumus.

Vienīgais mīnusiņš, ko saskatām, ja tā var teikt, šis pakalpojums prasa plānošanu. Piegādes tiek veiktas reizi nedēļā. Ja pasūtījumu izdari līdz svētdienai, tad tai sekojošās nedēļas vidū saņemsi produktus. Attiecīgi, ja šodien uzzini, ka rīt pie tevis uz vakariņām pieteikušies draugi vai radi, kurus labprāt iepriecinātu ar interesantiem ēdieniem, GatavoPats visdrīzāk palīdzēt nevarēs. Taču visādi citādi šī ir lieliska iespēja, kā garšīgi un veselīgi paēst, nelauzot galvu par to, ko atkal pagatavot, un netērējot laiku, stāvot veikalu rindās! Šis noteikti ir lielisks risinājums arī gada nogales svētku pusdienām vai vakariņām.

 

Ja esi izmēģinājusi GatavoPats.lv pakalpojumu vai mūsu iedvesmota to izmēģināsi – noteikti padalies komantāros arī ar savu atsauksmi!

Dalīties.

4 komentāru

Atstāt Ziņu