Ir zaļo salātu laiks! Lūk, vienkārša un viegla idejai zaļajiem salātiem.
Ņem recepti līdzi uz veikalu! |
Sastāvdaļas
1 liels apelsīns
200 g zaļo lapu salātu
4 šķēles pilngraudu maizes
1 ķiploka daiviņa
3 ēdamkarotes pistāciju
Mērcei:
1/2 citrona sulas
3 ēd.k. Extra virgin olīveļļas
1 tējk. sinepju
Pagatavošana
1. Salātlapas noskalo un nosusina. Ķiploka daiviņu notīra.
2. Maizes šķēles uzgrauzdē tosterī vai cepeškrāsnī. Tad tās ierīvē ar ķiploku un sagriež mazos gabaliņos. Pistācijas sadrupina.
3. Apelsīnu nomizo, ar asu nazi izfilē mīkstumu un sagriež mazos gabaliņos.
4. Lielā bļodā liek salātlapas, pievieno apelsīnu gabaliņus un pārber ar maizes grauzdiņiem un pistācijām.
5. Viendabīgā mērcē sajauc citrona sulu, olīveļļu un sinepes. Mērci pārlej pāri salātiem un tūlīt pasniedz.