Vārda dienu svin: Austris

Gardēdis, kurš meklē īsto emociju salikumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

lāt augusta pēdējā nedēļa. Gribējās no vasaras atvadīties, sarunājoties ar kādu radošu un interesantu personību. Tāpēc mūsu šīs nedēļas iedvesmojošais intervijas varonis ir gardēdis, kurš mekē smaržu, garšu un cilvēcisku emociju salikumu – Arvis ZĒMANIS. Viņš pašlaik vada Innocent Cafe un ir “Ze Food” dibinātājs.

Kāda ir tava laba rīta formula?
Mana laba rīta formula ir saprast sevi, identificēt sevi. Saprast, kāds man ir noskaņojums, ar kādu domu esmu pamodies, saprast dienas mērķus.
Un tad seko rīta rituāli – sevis sakopšana, drēbju izvēle, sevis uzmundrināšana, gardas brokastis, laba kafija, sievas sabučošana un dēla sabužināšana.


Lietas, cilvēki vai vietas, kas tevi iedvesmo?

Mana dzīves kaislība ir ēdiens, dzēriens, garšas, smaržas, un tā visa salikums kopā ar labām emocijām.
Mani iedvesmo viegli, draudzīgi cilvēki, kuri seko savam sapnim.

Tavs pēdējā laika labākais atklājums?
Pēdējā laika lielākais atklājums ir sapratne, ka, ejot uz saviem mērķiem, mēs tos sasniedzam.
Kā gardēdis esmu arī atklājis tomātu un citu produktu kaltēšanu un dūmu mašīnu.
Esmu atklājis daudz lieliskus cilvēkus sev apkārt.

Pabeidz teikumu: Sievietes pasaule ir…
…jutekliska un smalka.

Bez kā nav iedomājama tava vasara? Ko tu ieteiktu darīt, kur doties un ko redzēt?
Vasaru nevaru iedomāties bez Latvijas dabas, koku zaļuma, ūdens ziluma un pilnajām debesīm. Iesaku satikt draugus, izdarīt kaut ko jau sen iecerētu.

Pastāsti, kas īsti ir tas, ar ko tu šobrīd nodarbojies?
Profesionāli nodarbojos ar kafejnīcu un bāru vadību, personāldaļas vadīšanu, apmācībām, meistarklašu rīkošanu un veidošanu, kā arī specifisku vakariņu rīkošanu.
Ikdienišķi nodarbojos ar sievas mīlēšanu un dēla cildināšanu. Arī ar tomātu kaltēšanu un saldējuma gatavošanu.

Kā tu nonāci līdz skaistai ēdiena gatavošanai? Vai hobijs pārauga nopietnā nodarbē?
Ar ēdienu, dzērienu, galda kultūru un ballīšu pētīšanu esmu aizrāvies jau no bērnības. Mani jau tad fascinēja cilvēku kopā sanākšana dažādos svētkos un godos un tā maģiskā vibrācija, kas radās šajos pasākumos. Vienmēr esmu meklējis elementus, kas šo fenomenu ievibrē vēl vairāk. Profesionāli esmu izmācījies par pavāru, konditoru. Pēc dažiem darba gadiem virtuvi nomainīju pret bāru un viesmīlību. Paralēli darbam bāros un to vadīšanā nepārtraukti esmu eksperimentējis un pētījis visu, kas saistīts ar ēdienu, garšām un smaržām.

Kādēļ, tavuprāt, ēdienam jābūt skaisti noformētam, skaisti pasniegtam un radoši gatavotam?
Tādēļ, ka mēs to izbaudām un izbaudām vēlreiz. Baigi grūts jautājums, man pāris dienas būs par to jāpadomā, lai savu domu ieliktu vienā frāzē.

Un, protams, nobeigumā, varbūt tev ir kāda ātra, viegli pagatavojama un garda recepte, kas atbilstu tieši augusta mēnesim?
Nopērc tirgū dažāda veida tomātus un zaļumus. Nomazgā un tomātus sagriez sev vēlamās formās, zaļumus sakapā vai saplūkā. Kārto to visu traukā. Pa virsu pārkaisi sāli un dažādu piparu maisījumu. Sāc eksperimentēt ar piparu daudzveidību. Pāršļaksti eļļu. Lūdzu pamēģini kādu citu, nevis tik ierasto olīveļļu (vīnogu kauliņu, sezama, smiltsērkšķu vai kādu citu, kas tevi uzrunā). Tā bagātinās tavas ēdienreizes vēl vairāk. Pa virsu “pikucīšos” liec fetas siera un krējuma manu (sajauc mīkto fetas sieru un krējumu masā, lai tā ir vēl pietiekami stingra, lai turētos kopā). Ja tev ir kondetorijas maisiņš, šo masu vari vienmērīgi uzspiest salātiem. Vari arī pārkaisīt ar kazas sieru. Gatavs!

Dalīties.

3 komentāru

Atstāt Ziņu