ežābolu uzlējums palīdz gremošanas traktai, uzlabo aknu darbību. Tas ir labs urīndzenošs un antiseptisks līdzeklis. Pazemina holesterīna līmeni asinīs.
Lai pagatavotu mežābolu uzlējumus, būs nepieciešiemas sekojošas sastāvdaļas:
2,5 kg ābolu
1,5 l 40% degvīna
7,5”l ūdens
2 kg cukura
* Ja šāds daudzums šķiet par lielu, daliet katru komponentu ar 3 vai 9.
Pagatavošana:
Lielā pudelē vai burkā liek notīrītus, sagrieztus ābolus, pārlej degvīnu un atdzesētu novārītu ūdeni. Aptin burkas galu ar marli un liek nostādināties saulē. Katru dienu pudeli saskalina.
Pēc tam izkāš un šķidrumam pievieno cukuru, un vēl divas dienas tur siltā vietā. Tad vēl 10 dienas tumšā, vēsā vietā. Šķidrumu izkāš vēlreiz un pilda pudelēs, kuras apsien ar diegu, glabā vēsā vietā. Dzēriens gatavs lietošanai pēc 3 nedēļām.
Lietošana:
Lietot pa 20-30 pilieniem 3 reizes dienā pirms ēšanas.
Šāda uzlējuma sastāvā ir organiskās skābes, karotinoīdi, C vitamīns, miecvielas, flavonoīdi, antociāni, ēteriskās eļļas, dzelzs un fosfora savienojumi.
Uzmanību! Ja ir problēmas ar aizkuņģa dziedzeri, divapdsmitpirkstu zarnu čūla, gastrīts- var izraisīt gremošanas traucējumus. Esiet uzmanīgi.
_______________
Recepti piedāvā Marta Matisone, kura sākusi vadīt sešu nodarbību ciklu “Ārstnieciskie augi, to izvilkumi un Tu“, kurā mācīs veidot izvilkumus no augiem, izprast bioloģiski aktīvo vielu un ķermeņa simbiozi.
Ja vēlies apgūt šīs zinības, dodies uz šejieni: https://www.facebook.com/events/694575317339670/
2 komentāru
Alkoholu jau tā lieto pārmēru,iesakiet kā tos pašus produktus izmantot savādāk.