Kā tādus pagatavot? Vai kāda grib padalīties ar recepti, kā gatavot auzu pārslu cepumus, tādus garšīgus, mīkstus, nesapresētus 🙂 Gribu tieši jūsu pieredzi nevis pavārgrāmatā atrastu.
Garšīgi auzu pārslu cepumi?
Dalīties.
Kā tādus pagatavot? Vai kāda grib padalīties ar recepti, kā gatavot auzu pārslu cepumus, tādus garšīgus, mīkstus, nesapresētus 🙂 Gribu tieši jūsu pieredzi nevis pavārgrāmatā atrastu.
5 komentāru
Recepte ir gaužām viekārša. Vienai porcijai nepieciesams: 300 g auzu pārslas, 4 olas, 4 ēd. karotes miltu, 4 ēd. karotes cukura. Sakuļ olas, pievieno cukuru, miltus, paralēli apgrauzdē auzu pārslas un pievieno mīklai. Vēl var pievienot šokolādes skaidiņas, riekstus, žāvētus augļus. Svarīgi tikai paņemt "parastās" auzu pārslas, nevis 3 vai 5 graudu pārslas. Lai veicas!
Aa, un cepšana arī nav nekas sarežģīts. Ņem ar tējkaroti mīklu un liek uz ietaukotas pannas vai uz cepampapira. Cep 180-200 gradu temperatura aptuveni 10 minūtes.
izlasās baigi vienkārši! rīt eju pēc izejvielām un nomēģināšu 🙂 paldies!
neesmu gan pati mēģinājusi, bet esmu dzirdējusi, ka mīklai var pielikt arī nedaudz iebiezinātā piena (novārīts, kā gotiņu masa), kas garantē, ka cepumā ir arī kaut kas no īrisa
<br>1 glāze auzu pārslu<br>1 glāze miltu<br>1 glāze sasmalcinātu riektu un/vai žāvētu augļu (ķirši, dzērvenes, aprikozes, ananāsi utt.)<br>1 paciņa (200g) sviesta<br>1/2 glāze cukura<br>50g šokolādes<br>1 tējkarote cepamais pulveris<br><br><br><br><br>Auzu pārslas uz pannas nelielā sviesta daudzumā (1 ēdamkarote apmēram) apcep/apbrūnina.<br>Uz rupjas rīves sarīvē šokolādi (jebkādu, kāda labāk garšo). Riekstus (arī pēc patikas) un žāvētos augļus sasmalcina.<br>Sviestam jābūt mīkstam, tātad ne pa tiešo no ledusskapja. To kārtīgi sakuļ/samaisa ar cukuru. Pievieno pārējās sastāvdaļas.<br>Masa sanāk bieza.<br><br>Uz pannas veido piciņas un liek pa gabalu vienu no otras, jo parasti karstumā cepumi izplešas.<br>Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes. Bet vajag pavaktēt – kā kurā plītī.. :)) ir gadījies, ka piedeg.. :))<br><br><br>Lai garšo!