Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

5 komentāru

  1. Līga Ozoliņa on

    Recepte ir gaužām viekārša. Vienai porcijai nepieciesams: 300 g auzu pārslas, 4 olas, 4 ēd. karotes miltu, 4 ēd. karotes cukura. Sakuļ olas, pievieno cukuru, miltus, paralēli apgrauzdē auzu pārslas un pievieno mīklai. Vēl var pievienot šokolādes skaidiņas, riekstus, žāvētus augļus. Svarīgi tikai paņemt "parastās" auzu pārslas, nevis 3 vai 5 graudu pārslas. Lai veicas!

  2. Līga Ozoliņa on

    Aa, un cepšana arī nav nekas sarežģīts. Ņem ar tējkaroti mīklu un liek uz ietaukotas pannas vai uz cepampapira. Cep 180-200 gradu temperatura aptuveni 10 minūtes.

  3. Viviāna V. on

    neesmu gan pati mēģinājusi, bet esmu dzirdējusi, ka mīklai var pielikt arī nedaudz iebiezinātā piena (novārīts, kā gotiņu masa), kas garantē, ka cepumā ir arī kaut kas no īrisa

  4. <br>1 glāze auzu pārslu<br>1 glāze miltu<br>1 glāze sasmalcinātu riektu un/vai žāvētu augļu (ķirši, dzērvenes, aprikozes, ananāsi utt.)<br>1 paciņa (200g) sviesta<br>1/2 glāze cukura<br>50g šokolādes<br>1 tējkarote cepamais pulveris<br><br><br><br><br>Auzu pārslas uz pannas nelielā sviesta daudzumā (1 ēdamkarote apmēram) apcep/apbrūnina.<br>Uz rupjas rīves sarīvē šokolādi (jebkādu, kāda labāk garšo). Riekstus (arī pēc patikas) un žāvētos augļus sasmalcina.<br>Sviestam jābūt mīkstam, tātad ne pa tiešo no ledusskapja. To kārtīgi sakuļ/samaisa ar cukuru. Pievieno pārējās sastāvdaļas.<br>Masa sanāk bieza.<br><br>Uz pannas veido piciņas un liek pa gabalu vienu no otras, jo parasti karstumā cepumi izplešas.<br>Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes. Bet vajag pavaktēt – kā kurā plītī.. :)) ir gadījies, ka piedeg.. :))<br><br><br>Lai garšo!

Atbildēt Līga Ozoliņa Atcelt