Vārda dienu svin: Antonija, Anta, Dzirkstīte

Zirņu plācenīši bez olām un miltiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vakar vārīju zirņu zupu, taču pēkšņi pie manis ieradās tā mūza, kas palīdz virtuves eksperimentos, un tapa zirņu plācenīši bez olām un miltiem (iepriekš biju cepusi līdzīgus, izmantojot arī iepriekšminētos produktus). Precīzu uzturvērtību izrēķināt neprotu, bet ja vien ir laba panna, un plāceņus nav jācep eļļas peldē – sanāks gana veselīgi un gardi!

Nepieciešams: puse paciņas šķelto zirnīšu, 2 palieli kartupeļi, burkāns, sīpols, sāls, pipari, kurkuma

Iesākumā vārīju zupu kā jau pienākas – sāku ar zirnīšiem, tad pieliku klāt sagrieztu burkānu un sīpolu, pēc 10-15 minūtēm pievienoju garšvielas. Tie kas vēlas viendabīgākus plācenīšus var burkānu sarīvēt. Kamēr viss vārījās, moziju kartupeļus un man ienāca domā ideja par plācenīšiem. Tātad!

Sarīvē divus palielus kartupeļus, ja gribas – droši var likt vairāk. Kad zirnišī ar burkāniem un sīpoliem jau pavisam mīksti, tad lieko šķidrumu nokāš atsevišķā trauciņā, bet masu nedaudz saspaida ar dakšiņu, droši var izmantot arī blenderi. Pievieno sarīvētos kartupeļus, samaisa un atstāj masu uz kādām 30 minūtēm – tā paliks cietāka, un būs vieglāk gan izveidot plācenīšus, gan apgriezt uz pannas otrādi, es to darīju ar lāpstiņu, lai neizjūk. Ja man būtu mājās sezama sēkliņas, pievienotu arī tās, var arī apviļāt sezama sēkliņās vai rīvmaizē – tā mana ideja priekšdienām. 

Cep no abām pusēm – apakša gatava tad, kad redzama kraukšķīga maliņa. Nokāsto šķidrumu var izmantot kā mērcīti, es to padarīju mazliet mazāk veselīgu, jo pievienoju nedaudz majonēži, bet garšos arī, ja pievienosiet krējumu.

Lai izdodas gardas! 

Dalīties.

Atstāt Ziņu