Vārda dienu svin: Modris, Matīss, Mariss

Mākslīgi audzēta gaļa – vai lietotu uzturā?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šodien uzdūros video par to, kā ir restorāni, kur jau tiek pasniegta mākslīgi izaudzēta gaļa.

Taisnību sakot, jau kādu laiku, lielākoties, ētisku apsvērumu dēļ, cenšos samazināt, un ar laiku pavisam pārtraukt gaļas lietošanu uzturā. Šī nu būtu brīnišķīga iespēja, jo gaļa man garšo, taču neviens netiktu nogalināts, ne arī mocīts visu dzīvi uz betona grīdām. Kā arī šādai gaļai nenāktu līdzi pirmsnāves stress, ja skatāmies no vēl viena skatu punkta. Taču būtu visas vērtīgās uzturvielas, kas ir gaļā.

Un tomēr – man šķiet, ka es negribētu tādu mākslīgi audzētu gaļu ēst. Tas ir tik.. dīvaini, nepierasti, nezināmi, iespējams, uzlabota ar mākslīgiem, modificētiem organismiem, šūnām un kādiem tur vēl svešvārdiem. But then again – kā mēs varam zināt, cik tīra ir tā gaļa, kuru lietojam. Mums ir tikai audzētāja godavārds.

Bet, ja ir izvēle – būt iecietīgam pret dzīvu būtni un to neēst, un saglabāt iespēju lutināt garšas kārpiņas, tad kāpēc vēl ir jautājumi? Un, vai šāda gaļa skaitītos veģetāra?

Ko domājat jūs?

p.s. Šoreiz diskusija nav par to, cik labi un advancēti ir vai nav būt veģetārietim 🙂

Dalīties.

1 komentārs

  1. Man gluži tāpat kā Tev par šo mākslīgi audzēto gaļu ir vairāk jautājumu nekā atbilžu. Pieļauju tāpēc, ka nezināms u ncilvēka dabā ir baidīties no visa nezināmā un enizprotamā :)<br>Bet principā viens ir skaidrs- gaļu mūsdienās cilvēki patērē par daudz, nav ne tik fiziska slodze mums ,nav tās vajadzības pēc tādiem gaļas kvantumiem…ja mēs aprobežotos ar divām ēdienreizēm nedēļā, kurā iekļautu labu,kvalitatīvu gaļu, tad varbūt nevajadzētu mākslīgi audzēt…(jo saprotu, ka galvenais iemesls mākslīgi audzētai ir tāds,ka nespēj saražot priekš visām pasaules rīmām vairs to gaļu 🙂 )<br>Retāk ēdīsim gaļu, ietaupīsim uz lētajām desām, cīsiņiem un citiem izstrādājumiem,ko nemaz pat īstu gaļu nosaukt nevar,un atļausimies kvalitatīvāku, dārgāku, bet īstu gaļu- tādā veidā arī atbalstīsim zemnieku saimniecības,kur tā gaļa tomēr bioloģiski audzēta- vistas skraida pa pagalmu, buļļi pa pļavu ganās (tad arī stress,par ko Annija runā blogā, domājams gaļā nav tādā līmenī). jo principā dzīvot pavisam bez gaļas…šobrīd šajā dzīves posmā neredzu tādu vēlmi, jūtu sevī to visēdēja, plēsoņas gēnu,kam kārojas gaļa, bet samazināt gaļas lietošanu uzturā un lietot reālu gaļu, nevis kaut kādus izstrādājumus, tas gan- to jau labu laiku daru.

Atstāt Ziņu