Kādas idejas, pieredze- kā jūs gatavojat bietes ziemai. Ir diezgan daudz, bet pagrabā slikti glabājas, varbūt varat padalīties – kādas ziemas salātu utt. receptes?
Bietes ziemai
Dalīties.
Kādas idejas, pieredze- kā jūs gatavojat bietes ziemai. Ir diezgan daudz, bet pagrabā slikti glabājas, varbūt varat padalīties – kādas ziemas salātu utt. receptes?
3 komentāru
Pamēģini biešu zupu burciņā:3kg vārītas bietes;1,5kg burkāni;1,5kg tomāti;0,5kg sīpoli;1 ķiploks,ja vēlas var papriku;eļļa-0,5l;2 ēd.k. sāls;3 ēd.k. cukurs;2 ēd.k.esences(es neliku,skābumam-nedaudz citronskābes).Sīpolus sasmalcina un apcep,burkānus sarīvē uz rupjās rīves,tomātus var sablenderēt.Šādā secībā liek katlā un sautē 20 min.,tad pievieno rīvētas bietes+eļļu+cukuru+sāli+esenci+ķiploku,sautē vēl 15 min.Karstu burkās.
http://www.absolutsed.lv/2010/09/marinetas-bietes.html manuprāt, vislabākais un gana viegls veids, kā saglabāt bietes – var ēst ziemā tāpat salātu vietā, pievienot zupai/borščam, bet lieliski ari pavasarī aukstajām zupām, jo nemaz nevar salīdzināt ar veikala marinētajām.
Es bietes varu, riveju un marineju. Ziema nav ipasas vajadzibas pec marinetam bietem bet pavasari taisu aukstas zupas.