Vārda dienu svin: Lilija, Liāna

Mazliet vairāk saules un piparu!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šodien skolas ieskandēs pirmo zvanu un gribi vai negribi, tā tāpat kā asteru pušķi un sulīgi nogatavojušos ābolu ķoči, ir viena no pazīmēm- rudens klāt.
„Ai, kāds nu rudens! Vēl vasara jāķer aiz astes!”-teiksi? Jā, jā, mēs Tev no sirds piekrītam un tieši tādēļ uzsākam jaunu projektu, lai paturētu sauli savā sirdī pēc iespējas ilgāk. Mēs aicinām doties „tūrē” pa krāšņākajām un interesantākajām pasaules vietām, katru mēnesi dziļāk iepazīstot vienu valsti.

Gluži ģeogrāfijas un vēstures stundas tās nebūs. Lai mācību grāmatas paliek bērniem! Mēs uz šīm vietām palūkosimies ar savu sievišķīgo zinātkāri (un, jā, arī ziņkārību!). Tas nozīmē, ka visa mēneša garumā paralēli jau portālā ierastajām tēmām publicēsim vairākus rakstus par vienu valsti, uz kuru konkrētajā mēnesī būsim devušās „virtuālajā iepazīšanās tūrē”.

Un ņemot vērā, ka tūliņ ar jaunu sparu atsākies meksikāņu seriālu rādīšana televizoru ekrānos un vēlmi mazliet to dzestro rudeni attālināt, pirmais galamērķis ir zeme, kurā vasara valda vienmēr – tā ir Meksika.

Jāatzīst – sākam ne ar to vieglāko, jo raksturot vienā vārdā šo valsti nevar. Meksika ir „īsts garšvielu maisījums” -tā reiz bijusi mājvieta senajām maiju un acteku civilizācijām, tagad spēj apvienot senās tradīcijas, reliģiju un modernās pilsētas, izklaides kūrortus un gleznainas paradīzes cienīgas dabas ainavas… krāsaina un noskaņām bagāta. Taču izaicinājumu esam pieņēmušas un septembris būs laiks, kurā mēs –SievietesPasaule.lv redakcijas meitenes kopā ar jums, mīļās lasītājas, mēģināsim iepazīt, izbaudīt un izgaršot šo zemi, atrodoties tepat mūsu rudenīgajā Latvijā.
Runāsim ar tautiešiem, kas par savām mājām šobrīd sauc tieši Meksiku.
Varēsiet lasīt arī stāstu par Meksikas ievērojamāko sievieti, spilgto personību, mākslinieci Frīdu Kalo.
Meklēsim atbildes uz jautājumu, kur slēpjas meksikāņu seriālu fenomens, ka tie ir tik iecienīti visā plašajā pasaulē, arī tepat pie mums.
Apkoposim vietas, lietas un iespējas, kur varam smelties Meksikas noskaņas šepat Latvijā atrodoties.
Ielūkosimies meksikāņu mājās un drēbju skapjos – varbūt varam no viņiem ko aizņemties arī šeit?
Un, protams, arī bez vēderpriekiem neiztikt! Mēģināsim kopīgi pagatavot vairākus meksikāņu virtuves tradicionālos ēdienus – jā, jā, arī tos asos! Tā, lai mute svilst.

Mazliet piparus tak’ reizumis vajag piešaut! Dzīves smeķim.

Nu, tad aidā –piedzīvojumos!

Dalīties.

Atstāt Ziņu