Vārda dienu svin: Māris, Mārica, Maigurs

"Čupa – čups" mūsdienu bērnības garša?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Par to, ka “čupa-čups” ir viens liels cukura gabals bez vērtīgām piedevām vai vitamīniem, man skaidrs jau bija, kopš es tos pagaršoju.  Ja palasa tekstu nodrukātu ar 1 milimetru lielajiem burtiņiem uz iepakojuma, tad var uzzināt, ka tie satur ne tikai daudz cukura, bet arī krāsvielas, dažādus garšas aizvietotājus un ķīmiskas piedevas un t.t.

Šo šorīt atradu savā Facebooka timeline :

“Roaches and ants won’t eat it, cats and dogs won’t eat it, even house flies won’t eat it — but the FDA (Food and Drug Administration) serves Aspartame to you with their approval and the approval of the Monsanto Chemical Company.

The FDA and the CDC (Centers for Disease Control) have received nearly 7,000 complaints, including five deaths, attributed to the use of aspartame in food products since the FDA first permitted limited use in 1981. A number of researchers and doctors around the country object not only to the product itself, but to the questionable preliminary research that led the FDA to approve it’s use.

There are 90 documented symptoms including: Headaches, Muscle spasms, Irritability, Heart palpatations, Loss of taste, Joint pain, Dizziness, Weight gain, Tachycardia (heart racing), Breathing difficulty, Tinnitus (ringing in the ears), Blurred vision, Seizures, Rashes, Insomnia, Anxiety attacks, Vertigo, Hearing loss, Nausea, Depression, Blindness, Slurred Speech, Memory Loss, Fatigue, Numbness.”

 

Īsumā – ir dokumentētas blakusparādības šiem jaukajiem saldumiem – saņemtas 7000 sūdzības, 5 nāves gadījumi, galvas sāpes, elpošanas grūtības, svara palielināšanās (itkā jau pašsaprotami, vai ne?), aklums utt. Protams, bez pētījumiem ir grūti spriest, cik objektīvas ir sūdzības, taču veselību apdraudošo E-vielu uzskaitījums uz iepakojuma liek domāt, ka savam bērnam tomēr arī turpmāk došu pašceptus auzu pārslu cepumus, dabīgu tumšo šokolādi un eko-cukurgailīšus. Un skaidrošu par šo saldumu neveseligumu, viņš arī savos 4 gados šo to saprot, un ņem vērā, ka dažādu “draņķu” ēšana var novest gan pie zobārsta apmeklējuma, gan punča sāpēm un sliktiem sapnīšiem.

Dalīties.

Atstāt Ziņu