Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

PIEGRIEZIES

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rakstīt mani pamudināja medijos saceltā ažiotāža ap Kārli Miķelsonu. Mēs visi jau labi “zinām”, ka viņš nomazgājis vairāk kā miljonu. Ja piedomājam, tie gan eiro, tātad līdz miljonam mazliet pietrūkst, tomēr iekārojama summa katram no mums. Zaglim jāsēž cietumā! Visi par to iestājamies. Maza problēma: nesaprotami, bet to zagli, kurš mūsu miljonus (protams, tagad vairs ne jau vienu, bet daudzus. Nav svarīgi, cik) nozadzis, palaiž par simbolisku naudu brīvībā, lai viņš varētu visas savu melno darījumu pēdas pietīrīt.

Nezinu, vainīgs Kārlis vai nē, tomēr kampaņa pret viņu liek uzmanīties. Vai tiešām tiesu sistēma ir tik vāja, ka apsūdzētā advokāts brīvi var apgalvot, ka nesaprot apsūdzību, iet uz Eiropas tiesu, tomēr apsūdzība klusē. Man, Latvijas Pilsonim, rodas iespaids, ka

1. apsūdzībai nav ko teikt,

2. es, Latvijas Pilsonis, tāds pats, kā Tu, lasītāj, neesam cienīgi ko zināt par to, kas mūs skar ikdienā – ir vai nav tīra būšana ar elektrību. Varbūt man pārtraukt sēdēt pie datora un meistarot vēja ģeneratoru.

Pārāk tuvu mēs ikviens esam saistīti ar Miķelsona IESPĒJAMIEM noziegumiem. Nezinu, cik Miķelsons, Šlesers, Šķēle ko nozadzis. Par 2 pēdējiem pat kriminālprocesa nav. Lembergs patreiz perfekti pierāda, ka apsūdzības pret viņu ir tikai PR un uz tā būvē sev nesliktu PR. Ģēģeris dabūja 11 gadus būt izslēgts no aprites. Neviens pat neatvainojās. Tagad viņam laiks iet pensijā. Var jau būt, ka viņš ko nelabu darīja, varbūt nē, tikai dzīve izčakarēta. Vai gribat, ka šitā izčakarē vēl citus? Miķelsons jau ir smagi cietis. Viņam vai nu jāsēž cietumā par pierādītiem noziegumiem vai valstij Ministru Prezidenta personā publiski viņam jāatvainojas.

Pie mums jebkurš žurnalists jebkuru no mums publiski var nosaukt par zagli, nākošais uz to jau atsaucas, kā uz neapgāžamu patiesību. Žēl, bet ļoti daudzi no mums kā faktu uztver: “Pa radio teica”.

Apsūdzēt var jebkuru. Kā vecā anekdotē: tiesājiet mani par izvarošanu, jo instruments ir…

Manās acīs jebkurš ir nevainīgs, līdz es nezinu, ka viņš ir noziedzies. Kempmaijer prāva spilgts piemērs – cik gadus muļļā, tomēr vienīgais taustāmais – varbūt jāatslēdz digitālā TV, jo VARBŪT ierīces nelegāli nopirktas. Kauns mūsu tiesu sistēmai! Zaglim jāsēž cietumā!!! Tos, par kuriem to droši pateikt nevar, nevajag apdir.t

alKaponi ķerot, liekas, daudzi nevainīgi tika nogalināti. Staļins uzskatīja, ka labāk notiesāt 9 nevainīgus nekā 10. vainīgo palaist. Civilizētā pasaulē ir otrādi – vainīgais jāataisno, ja vaina, kaut kādam acīmredzama, tomēr nepierādama. Dž. Londonam par šo tēmu labs stāsts.

“Šaubas par labu apsūdzētajam” Dž. Londons Kopoti raksti, R., IX sēj., 1978. 315. lpp

Katram ieteiktu izlasīt – 100 gados nekas nav mainījies. Tas rakstīts par Ameriku, tomēr atbilstošs arī šībrīža Latvijai: Baidos, ja kādam būsi ieriebis, par Tevi pateiks, ka 5 mazgadīgus zēnus esi pavedis. Ilgi taisnosies, tomēr visu to laiku būsi smagā noziegumā apsūdzētais ar visu no tā izrietošo…

Jebkurš, kuram pieeja avīzēm, TV, populāriem interneta portāliem var jebkuru no mums, Tevi, mans cienītais lasītāj, apliet ar samazgām, pasludināt par vispēdējo izdzimteni bez reālām sekām sev.
Vai tiešām man vienmēr jātaisnojas, ka neesmu izvarotājs, ja kā vīrietim “instruments”ir?

Iepriekš nebija mans teksts, bet šis ir – Lēnāk pār bortu, vecais ķēm. Ja es teikšu, ka mani esi izvarojis, kā pierādīsi, ka nē.
Aizstāvēšu šoreiz žurnālistus, kaut pati saku, ka cilvēcības tiem nav. Par šo tēmu jau iepriekš rakstīju savā dienenē. Toreiz Ēlerti nepiesaucu, bet tagad gan. Viņa kaut kad teica, ka žurnālistika ir asisnsrite, kurā ir trombi. Labi, ok, piekrītu. Bet asinsrite ir kādam ķermenim. Šajā gadījumā tā ir sabiedrība. Un slima jau ir nevis asinsrite pati par sevi, bet organisms, kuram ir tā asinsrite.
Lai cik stulbi tas būtu, šodien jāēd visiem, nauda ēdamajam kaut jāsagādā. Muļķīga laikā esam. Laikā, par kuru maksās mūsu mazmazbērni… Tu te piesauc visādus vecos un tālos laikus. Tieši tā, Staļins tak nekļūdījās – nav cilvēka, nav problēmu.
Esam mēs slimā sabiedrībā. To savu ierakstu par to, ka žēl ka nesmu kaut kāds priesteris, es ierosinātu daudzsievību, tad atrisinātos demogrāfiskās problēmas, ieliku visur kur. Ir arī tādas atbildes – cik tu prasi, kāpēc ne daudzvīrību…
Ģēģeri aprēja, bet maksā ar savu dzīvi viņš. Kāpēc? Kāpēc es ar savu dzīvi maksāju?
Ieliec šitās savas dusmas vēl kur, redzēsi, ko Tev atbild.

Dalīties.

4 komentāru

  1. Nu tak beidz vienreiz visur bāzties ar to savu politiku.Piegriezies jau-visur,kur Tu tiec klāt,tur visur saliec savus apcerējumus par politiku.Aizej labāk pie Platona!

  2. Katrīna to politika on

    Nepatīk, nelasi! Droši vien esi viens no tiem cilvēkiem, kas pat nezina, kas mums ir premjers..un vēlēšanās balso par Lembi, jo viņš Ventspili nobruģējis..<br>Man arī jau šīs tiesu prāvas, kas velkas gadu gadiem, apriebušās, ziņās tik stāsta, bet uz priekšu netiek. Ta ir mums tiesu vara vai nav?

  3. Gan jau nav bez vainas tas Miķelsons, gan jau kabatās arī ko salicis, tāpat kā Lembergs. Bet taisnība jau ir Guntai- nevar saukt par zagli, kamēr nav tiesas spriedums.

  4. Guntai pilnīga taisnība – nevari pierādīt – neaiztiec ! Neparādiet tiesu varas vājumu !<br>Rubiks , Lembergs – iznāk -ir īsti vīri ! Ar savu gara spēku un atjautību ! Lai mācās mūsu žurnālisti un tiesu vara !<br>politika – kāpēc lasīt to ,kas bojā garstāvokli !? Nesprotu ! Nepatik – nelasu un viss !

Atstāt Ziņu