Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Marinēti gurķi un kabači viennozīmīgi mūsu mājā ir pirmajā vietā, tomēr otro vietu dala marinētas sviesta pupiņas un ziedkāposti,” konkursa “Gatavojam krājumus ziemai!” pieteikumā raksta Ilze. Viņa sviesta pupiņas ziemā pievieno lazanjai un esot pat daudz labāk kā ar marinētiem gurķiem. 

Marinētu sviesta pupiņu pagatavošanai nepieciešams:
sviesta pupiņas
pipari
dilles
baziliks
sīpols
ķiploks

Marinādei:
Uz 3 litriem ūdens 6 ēd.k. cukura, 6 ēd.k. sāls, 300 ml 9% etiķa

Pagatavošana:
Pupiņas nomazgā un sagriež gabaliņos. Burciņās liek dilles, baziliku, ķiploku, sīpolu, piparus, vienu lauru lapu, sviesta pupiņas. Tad vāra marinādi.  Uz 3 litriem ūdens lieku 6 ēd.k. sāls, un 6 ēd.k. cukura (šīs proporcijas mēdz būt ļoti dažādas) un 300 ml etiķa 9%. Etiķi pievieno tad, kad ūdens ar sāli un cukuru ir uzvārījies. Karstu marinādi lej burciņā. Burciņas liek karsēties ūdenī. Karsē (liek jau karstā ūdenī, bet nekādā gadījumā ne verdošā) aptuveni 15 minūtes. Kad burciņas nokarsētas, tās aizvāko un apveļ otrādi, lai paskatītos, vai netek garām. Kad burciņas atdzisušas, nes uz pagrabu!

Dalīties.

Atstāt Ziņu