Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Želejkonfektes vari pagatavot arī pati!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:

-100ml apelsīnu sula,es izspiedu no viena vidēja apelsīna,var jau ņemt jebkuru sulu

-3 ēd.k citrona sula

-citrona un apelsīna miziņas

-50ml ūdens

-cukurs,receptē bija prasīta 1 glāze,bet tas ir par traku, es pieliku 3 ēd.k

-4 ēd.k Santa Maria želatīns, skābiem šķidrumiem tas nepieciešams daudz vairāk kā ierasts

 

Pagatavošana:
Izspiežam no apelsīna sulu,no citrona izspiežam 3 ēd.k,sajaucam.Sulā iemaisam 4 ēd.k želatīnu,un atstājam,lai uzbriest.Ūdenim pievienojam rīvētas miziņas un cukuru,liekam uz uguns uzvāram.Nokāšam un pievienojam sulu,kurā ir jau uzbriedis želatīns,visu kartīgi izmaisam.

Mazliet pagaidam līdz šķidrums atdziest un nav karsts,tad ķeramies pie putošanas.Putojam so šķidrumu kādas 15-20 minūtes. Tad lejam trauciņos.

Liekam ledusskapī uz vairākām stundām,man iznāca tur noturēt uz nakti 12 stundas.

Tad, kad sacietēja varam sagriezt kvadrātiņos vai arī izspiest ar formiņām.

Var arī neputot,tad sanāks vienkārši želejkonfektes bez putainās virskartiņas. Var šādu želeju likt uz kūkām,desertiem.

Dalīties.

Atstāt Ziņu