Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Žāvēto plūmju-auzu pārslu kūka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Te nu atkal viens pierādījums svaigā siera pielietojuma dažādībai. Nataša piedāvā žāvētu plūmju un auzu pārslu kūku, izmantojot arī svaigo sieru.

Sastāvdaļas:
125g žāvētas plūmes
8 dateles bez kauliņiem
1 sauja rozīnes
ap 4 ēd.k veseli zemesrieksti
1 glāze auzu pārslas (250ml)
1/3 paciņa Kāruma svaigā siera
100ml skābais krējums
2 mazas olas
1 ēd.k ruma, konjaka, viskija vai citrona sula

Pagatavošana:
Sagriežam plūmes un dateles mazākos gabaliņos.
Rozīnes, dateles, plūmes liekam traukā aplejam ar konjaku, ļaujam pastāvēt ap 30 minūtēm.
Pēc tam žāvētiem augļiem pievienojam skābo krējumu un svaigo sieru, visu sablenderējam.
Apgrauzdējam zemesriekstus un sablenderējam tos.
Auzu pārslas sablenderējam miltos un pievienojam iepriekš sagatavotos zemesriekstus.
Olas viegli saputojam, pievienojam žāvētos augļus, kas sajaukti ar  krējumu un svaigi sieru.
Šķidrajā masā iemaisām auzu pārslas ar riekstiem. Kārtīgi izmaisām un lejam ietaukotā cepamtraukā.
Cepam ap 180 grādiem ap 30 minūtēm.
Izņemam no formas, pārkaisām ar pūdercukuru, vai aplejam ar izkausētu šokolādi. Sagriežam un pasniedzam.

Recepte iesūtīta svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu