Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Zaļš arī virtuvē! Spinātu kartupeļu biezenis

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Visapkārt ar katru dienu kļūst zaļāks un zaļāks. Un arī mūsu ēdieni līdz ar dažādu zaļumu un salātu parādīšanos iegūst arvien zaļāku krāsu. Vēl viena recepte zaļai maltītei –  spinātu-kartupeļu biezenis ar bekona gabaliņiem un kazas sieru.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
~6 palieli kartupeļi,
500 g spinātu,
sāls,
dažas šķēles bekona,
1 sīpols,
pāris ķiploka daiviņas
~ 0,5 – 1 glāze vistas buljona
kazas siers (var arī Mocarella)

Pagatavošana:
Kartupeļus notīra, novāra, nokāš un saspaida. Nelej klāt pienu kā parasti to dari, gatavojot kartupeļu biezeni! Mēs gribam, lai šis biezenis būtu ar zaļāku nokrāsu.
Kamēr kartupeļi vārās, citā katlā apcep gabliņos sagrieztu bekonu, tā, lai tas kļūst kraukšķīgs. Kad tas apcepies, izliec to atsevišķā bļodiņā. Katlā atstāj nedaudz taukvielas, kas palikušas cepot bekonu, un turpat turpini cept sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. Pēc pāris minūtēm sāc tiem pievienot sagrieztas spinātu lapiņas. Kad spinātu lapiņas dažas minūtes ir sautējušās un sakritušās, pievieno vistas buljonu (ja vēlies nevis biezeni, bet biezzupu, pielej klāt nedaudz vairāk buljona) un saspaidītos kartupeļus, kā arī sāli pēc garšas. Visu kārtīgi samaisi un ar rokas blenderi sablenderē.
Kad liec šķīvjos, uzber apceptos bekona gabaliņus un sadrupinātu kazas sieru.

Porcijas pietiks aptuveni 5-6 personām.

Labu apetīti!

Dalīties.

Atstāt Ziņu