Vārda dienu svin: Augusts

Vistas pirkstiņi ar kartupeļu mīci

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas vistas pirkstiņiem:
300g vistas fileja
80g zemesrieksti
50g rīvēts siers
2 olas
3 ķiplokdaiviņas
karijs
sāls
pipari
1 tēj.k sinepes
1 ēd.k kukurūzas milti massai
2 ēd.k kviešu milti apviļāšanai
rīvmaize apviļāšanai
eļļa vārīšanai

Sastāvdaļas kartupeļu mīcei:
400g kartupeļi 150g cukini
pāris ēdamkarotes vārītas,blenderētas sarkanās bietes
pāris ēd.k blenderēti spināti
1 liels sīpols
muskatrieksts
sāls
provansas garšaugi
2 ēd.k sviests

Dekorēšanai:
svaigas dilles
tomāti
zirnīši
tomātu mērce  

Gatavojam vistas pirkstiņus:
Gaļas mašīnā samaļam vistas fileju,ķiplokus ar apgrauzdētiem riekstiem.
Pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu sieru,1 olas dzeltenumu,sinepes garšvielas,izmaisām.
Pievienojam 1 ēdamkaroti kukurūzas miltus,izmaisām.
Masa sanak ļoti bieza,stingra.

Ar mitrām rokām saveļam desiņas-pirkstiņus,jo mazākas un tievākas un ātrāk cepas.
Apviļājam visus pirkstiņus kviešu miltos.
Iemērcam sakultajā olā un tad apviļājam rīvmaizē.
Vāram eļļā uz vidējas uguns, lai vistas pirkstiņi lēnām,pakāpeniski apbrūnē, ik pa laiciņam apgrozam.
Lūk,gatavie pirkstiņi, skaisti brūni.
Vistas pirkstiņi ietīti kraukšķīgā garoziņā, garša interesanta, grūti aprakstīt, tas ir jāizbauda….

Gatavojam kartupeļu mīci:
Kartupeļus nomizojam, sagriežam, liekam katliņā,pievienojam nomizotu cukini.Vāram līdz sāk šķīst.
Samīcam, pievienojam sviestu, garšvielas.
Sīpolu sasmalcinam un apcepam eļļā, līdz skaisti brūns. Iemaisām kartupeļu mīcē.
Kartupeļu mīci sadalām 2 daļās.
Vienā iemaisām vārītu biešu biezeni, bet otrā sablenderētus spinātus.
Liekam kārtās.

Pasniedzam ar vistas pirkstiniem un dekorāciju, kas ir arī kā papildinājus garšas buķetei.

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

Atstāt Ziņu