Vārda dienu svin: Grieta, Strauta, Rebeka

Vistas-karija mērce

Pinterest LinkedIn Tumblr +

istas karija mērce vienkārši dievīgi garšo kopā ar rīsiem, arī kuskusu. Ja esi rīsu un vistas ēdienu cienītāja, droši vien ko līdzīgu jau esi mēģinājusi. Padalīšos ar savu variantu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Vistas fileja ( 2-3 gabali)
Karijs
Burkāni
Sīpols
Dilles
Milti (2 ēd.k.)

Pagatavošana:
Burkānus, kādus 3 gabalus, notīru un sagriežu ripiņās, smalki sagriežu sīpolu. Vistas fileju sagriežu nelielos gabaliņos, ierīvēju ar sāli un kariju. Uzkarsēju vok pannu ( var arī katliņu), nelielā eļļas daudzumā liek apcepties burkānus un sīpolu, pēc pāris minūtēm liek klāt vistas filejas gabaliņus. Kad viss smuki apcepies, pieberu klāt 1 -2 tējkarotes karija, visu apleju ar glāzi ūdens, samaisu, uzlieku vāku, lai sautējas. Jāpasautē kādas 15 minūtes, ik pa laikam var papildināt ūdens daudzumu. Ja mērci gribas tumīgāku, pašās beigās pievieno nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātus miltus (2 ēd.k.), ja ne, var atstāt tāpat. Pievieno smalki sagrieztas dilles un gatavs!

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu