Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Vistas filejas kotletītes starp dārzeņiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nataša piedāvā pusdienās pagatavot vistas filejas kotletes ar dārzeņiem. Viņai ļoti iepatikušies šādi pagatavoti dārzeņi – tie kļūst viegli, maigi, sulīgi un gardi.

Sastāvdaļas:
1 vistas fileja
1 glāze rudzu pārslas
1/2 glāze skābais krējums
3 burkāni
1 neliels cukini
1 ola
1/2 mazas puķkāposta galviņas
1 sīpols
5 ķiplokdaiviņas
garšvielas

Pagatavošana:
Rudzu pārslas sajaucam ar krējumu. Vistas fileju sagriežu mazos gabaliņos un sablenderēju, bet ja ir gaļas mašīna, tad samaļam.

Vistas fileju sajaucam ar rudzu pārslam, pievienojam olu, izmaisām.

1/2 burkānu sarīvējam uz smalkās rīves, pievienojam vistas filejai.

Pievienojam garšvielas un izmaisām, atstājam.

Cukinī un burkānus sagriežam plānās šķēlēs.

Traukā kārtojam pusi cukini un burkānu šķēles, pārkaisam mazliet ar sāli vai kādām garšvielām. Kārtojam pārējās cukini un burkānu šķēles.

No gaļas maisījuma izveidojam 9 bumbiņas, liekam uz dārzeņiem.

Starp bumbiņām saliku puķkāposta ziediņus.

Pāri visam pārkaisam garšvielas, sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus. Var arī kādu burkāna šķēli pāri pārlikt.

Pielejam ūdeni, lai 1/3 daļa dārzeņu būtu zem tā. Pārsedzam ar foliju un cepam ap 200 grādiem ap 1 stundu 20 minūtēm.

Pusdienas gatavas!

Dalīties.

Atstāt Ziņu