Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Vistas fileja zemesriekstu mērcē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
1/4 kg jaunie kartupelīši (maziņie)
galviņa puķkāposta
galviņa brokoļa
5 gabaliņi filejas

Mērcei:
Sīpols un 5 ķiploka daiviņas
zemesriekstu pasta +/- 100 gr
apm. puslitrs piena, ūdens
sauja rīvēta parmezāna
čili garšviela, pipari, sāls

Pagatavošana:
Vistas fileju eļļā uz pannas apbrūnina, pieber čili garšvielu un kārto gabaliņus cepamtraukā.
Tajā pašā eļļā apcep smalki grieztu sīpolu un ķiplokus, pēc tam pievieno zemesriekstu pastu, parmezānu, garšvielas un pienu, maisi, kamēr ir viendabīga masa. Var pievienot vairāk zemesriekstu pastas, ja gribi izteiktāku garšu. Pielej nedaudz ūdens, lai mērce būtu “drusku par šķidru priekš gatavas mērces”. Lej mērci pāri filejām un liec uz kādām 40 min vidēji karstā cepeškrāsnī sutināties.

Paralēli tvaicējam jaunos kartupelīšus, pēc min 15 pievienojam arī brokoļus un puķkāpostus. Kad tie gatavi, apbrūninām uz krāsns olīveļļā un pievienojam timiānu.

Pārkaisām grauzdētus un smalcinātus zemesriekstus (te izlīdzējos ar “miekšķētām” mandelēm)

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu