Vārda dienu svin: Dzidra, Gunita, Loreta, Dzidris

Vistas fileja riekstu kažociņā

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Majonēze vistiņu padara maigu un sulīgu. Rieksti un dilles piedot interesantu, pasakainu garšu!

Sastāvdaļas:
Vistas fileja
Spilvas mārutku majonēze
Buntīte dilles
Saujiņa zemesrieksti
Garšvielas pēc vēlēšanās
Sastāvdaļu daudzums būtībā atkarīgs no ēdāju skaita un pēc sajūtām.

Pagatavošana:
Riekstus vislabāk būtu sasmalcināt pēc iespējas smalkāk, jo  tad tie labāk turēsies pie filejas. (Manā gadījumā bija nedaudz rupjāki gabaliņi un līdz ar to bija grūtāk noturēt pie vistiņas, nācās lipināt klāt), bet blenderēt arī nevajag, jo tad nebūs īstā garša, riekstu gabaliņi ir jāsajūt.

Dilles sasmalcinam, sajaucam ar majonēzi, garšvielām un riekstiem.

Vistas fileju sagriežam plānos, garenos gabaliņos.

Ņemam vistiņu un sajaucam ar majonēzes mērcīti. Mērcītei jabūt biezai.

Šādi ļaujam 30 minūtes garšām ievilkties.

Tad liekam cepties.To var darīt gan uz pannas eļļā, gan cepeškrāsnī, kā arī uz grilla.

Vistas fileja šajā neparastajā kažociņā jūtās lieliski un garša fantastiska.

Klāt varam pagatavot arī mērcīti:
100ml tomātu mērce
100ml skābais krējums vai bezpiedevu jogurts
100ml apelsīnu sula
Pipari pēc garšas

Sajaucam mērcītes sastāvdaļas un mērcējam tajā filejas gabaliņus.

Labu apetīti!

Recepte iesūtīta   recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Spilvas”!
SPIED ŠEIT >>>’Spilva’ recepšu konkurss ‘Pikniks pēc stundas’

Dalīties.

Atstāt Ziņu