Vārda dienu svin: Otīlija, Iveta

Vīra saldais kārumiņš – Mājas šerberts

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
Piecu graudu pārslas- 1 glāze
200g Marshmallow zefīriņi,
2 pilnas ēdamkarotes zemesriekstu, 2 ēdamkarotes sezama (var izmantot jebkurus riekstus, sēkliņas, jo bagātīgāk, jo labāk)
Pūdercukurs
2 -3 ēdmakarotes augu (olīveļļa, sezama eļļa) vai riekstu eļļa, piemēram valriekstu eļļa.

Pagatavošana:
Pārslas, riekstus un sezama sēkliņas viegli apgrauzdē uz pannas, pievieno 1-2 ēdamkarotes eļļas.
Kad viss iegūst skaisti brūnu toni, ņem nost no plīts, tikmēr uz pusminūti liek mikroviļņu krāsnī dziļā traukā izkārtotus zefīriņus, kam arī pievieno ēdamkaroti eļļas. Pēc pusminūtes zefīriņi uzpūšas un izplūst, sākot no viducīša.

Ber pannas saturu bļodā pie zefīra masas, maisa, kamēr masa iegūst mīcāmas mīklas konsistenci. Procesu varam paātrināt (sacietēšanu) ar pūdercukura palīdzību, ko ik pa brīdi pasijā uz masas.

Kolīdz šerberta mīkliņa gatava (bet jārīkojas ātri, kamēr masa nav pilnībā atdzisusi), liek to uz cepamā papīra, pa virsu noklāj vēl vienu cepamā papīra kārtu un ar rullīti izveltnē gludu, apm. 1-2cm biezumā.

Tālāk seko radošais process- kādu formu vēlas, tādu izgriež- vai nu ar speciālajām piparkūku, cepumu formiņām, vai ar nazi griež kubiciņos vai rombiņos.

Lai būtu interesantāk, var izmant šampanieša korķa galu, lai uz katra gabaliņa uzspiestu saulītes zīmējumu.

Kolīdz šerbertiņi ir atdzisuši, tos var likt traukā, pateicoties eļļai tie nelīp pie papīra, tomēr jāņem vērā, ka saliekot vienu uz otra, šerbertiņi var salipt kopā. Tāpēc, ja šerbertiņus plānots transportēt, iesaku katru likt atsevišķi savā rindiņā un starp rindām klāt cepamo papīru.

Bet, ja plānots uzglabāt ilgāku laiku, visdrošākais ir tomēr ielikt celofāna maisiņā, lai neapkalst.

Pēc konsistences tie sanāk viegli, nedaudz pufīgi, vijīgi, ko piedod zefīriņu masa, bet smaržo pēc apgrauzdētām pārslām medū! Ļoti garšīgi! Mans mīļais kūst, baudot mājas šerbertiņus.


Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

Atstāt Ziņu