Konkursa Mana garšīgā zupas recepte ietvaros Viktorija Puķes iesūtījusi kartupeļu-fenheļa krēmzupas recepti. Šī zupa Viktorijas ģimenē ir ļoti iecienīta un tiek gatavota itin bieži.
Nepieciešamie produkti:
1 fenhelis
2-3 kartupeļi
1 iep. kausētā siera “Dzintars”
Kūpināta vai žāvēta gaļiņa
Parmezāna siers
Zaļumi
Pagatavošana:
Fenheli un kartupeļus sagriež ripiņās un apcep pannā. Pārliek katliņā un pārlej ar ūdeni vai buljonu (daudzums pēc izvēles – cik biezu grib). Vāra līdz kartupeļi ir mīksti. Pašās beigās pieliek kausēto sieru. Tālāk var vai nu blenderī smalcināt, vai nu ar kartupeļu stampiņu – man pēdējā laikā nepatīk pārāk smalki samalts, tāpēc es
vienkārši ar stampiņu sastampāju. Jau šķīvī var iebērt rīvētu Parmezānu, apceptu kūpinātu gaļu un zaļumus.
Garšo lieliski!