Vārda dienu svin: Otīlija, Iveta

Vienmēr laikā – ogu debesmanna

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ģimenē bieži gatavojam dažādus saldos ēdienus un starp tiem neaizvietojams ir uzpūtenis jeb debesmanna. Vasarā to gatavoju no sezonas ogām, ziemā no saldētām ogām vai kāda kompota. Vīram garšo un arī bērni un mazbērni priecājas.

Lai pagatavotu šādu bļodu debesmannas, ņēmu 0,5 litrus atkaulotu kompota plūmju (bez sulas). Liku tās puslitrā ūdens vārīties. Pievienoju 150-200 gramus mannas, un vārīju līdz tā kļuva mīksta. Pusšķidrajai masai ļauj atdzist un tad ķeras pie putošanas. Putojot pamazām pieber arī cukuru (750-800 gramus).

Elektriskos putotājus neizmantoju, jo ģimene ir atzinusi, ka ar roku putotajai debesmannai nekas nestāv klāt! Nesen manā virtuvē ir nonācis arī Fiskars putotājs un varu teikt visu to labāko, arī lai sarūpētu maniem mīļajiem gardu brīvdienu saldēdienu.

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu