si vieglu brokastu piekritēja? Pašai vai bērniem starp ēdienreizēm regulāri gribas kādu uzkodu? Varbūt esi tievēšanas procesā un domā, kā veiksmīgāk atbrīvoties no liekā svara un vienlaikus justies paēdušai? Visos šajos gadījumos Tev noteikti noderēs še piedāvātās uzkodu un „mazo ēdienreižu” ēdienu receptes.
Kas tām kopīgs? Tajās visās kā sastāvdaļa izmantotas MarLie šķiedrvielas. Kāpēc tās tik svarīgas? Tāpēc, ka ir zinātniski pierādīts, ka ikdienas uzturā nelietojam pietiekami daudz dārzeņus, augļus un pilngraudu produktus, kas ir šķiedrvielu avots. Rezultātā mūsu zarnu trakts nestrādā, kā vajadzētu, jo tieši šķiedrvielas nodrošina tā saucamo tranzīta funkciju, palīdzot no organisma ātrāk izvadīt to, kas ir lieks vai nav tik labs. Ja zarnu trakts nestrādā, novājinās viss organisms: izmainās zarnu traktā esošo labvēlīgo baktēriju daudzums, to saražotais B vitamīns, var būt traucēta kalcija uzsūkšanās organismā.
Veikalos iegādājamas piecu veidu MarLie šķiedrvielas. Visu šķiedrvielu maisījuma sastāvā ir topinambūra pulveris, attaukotas linsēklas, kviešu klijas un atšķiras tikai kāda no piedevām – zemeņu, aveņu, mežrozīšu, smiltsērkšķu vai kviešu zāles pulveris. Tieši šī piedeva piešķir šķiedrvielām košo krāsu un garšu.
Brokastu biezpiens
Nepieciešams:
100-150 grami biezpiens
1 ēdamkarote krējums
100 grami svaigs gurķis
1 tējkarote lociņu vai dilles
1 ēdamkarote ar kaudzi Šķiedrvielas ar kviešu zāli
Pagatavošana:
Gurķi nomizo, sagriež mazos gabaliņos, dilles vai lociņus smalki sakapā, un kopā ar pārējām sastāvdaļām visu sajauc.
Paniņu kokteilis
Nepieciešams:
200ml paniņas
1/3 no garā gurķa
1 ēdamkarote šķiedrvielas ar kviešu zāli
Daži pilieni citrona sulas
Pagatavošana:
Gurķi nomizo, sagriež sīkāk, un kopā ar pārējām sastāvdaļām sablendē. Bet, ja nav iespējas sablendēt – var gatavot ko līdzīgu aukstajai zupai, gurķi sagriežot gabaliņos un iemaisot paniņās ar šķiedrvielām. Tad klāt var pievienot arī redīsus un citus zaļumus.
Launaga našķis ar āboliem
Nepieciešams:
1 ābols
2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
Šķiedrvielas ar avenēm vai citām ogām.
Pagatavošana:
Ābolu nomazgā, sagriež šķēlēs, katrai no tām pārsmērē zemesriekstu sviestu un pārkaisa ar šķiedrvielām.
Vīģu un šķiedrvielu trifeles
Nepieciešams:
100 grami žāvētas vīģes
1 ēdamkarote mandeļu skaidiņu
1 ēdamkarote ķirbju sēklu
1 ēdamkarote kokosriekstu skaidiņu
2 ēdamkarotes šķiedrvielas ar avenēm vai citām ogām
Pagatavošana:
Vīģes sagriež mazos gabaliņos, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar rokām samīca viendabīgā masā, no kuras veido bumbiņas. Ideāls našķis šokolādes trifeļu vietā.
Lai labi garšo!