Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Veselīgi našķi- žāvētu augļu konfektes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Piedāvāju jums pagatavot gardas, saldas, veselīgas, vitamīniem bagātas kofektes. Kā pamats mums būs žāvēti augļi un tālāk jau nāks klāt citi gardumi.

Augļu bumbiņas
Sastāvdaļas:

(Visas sastāvdaļas ir aptuvenas un nebūs svarīgi, ja kaut kas būs vairāk vai mazāk)
50g rozīnes
50g žāvētas plūmes
50g dateles
50g žāvētas dzērvenes
apcepti zemesrieksti ap 2 ēd.k
apgrauzdētas auzu pārslas ap 2 ēd.k
šķidrs medus pēc vajadzības ap 3 tēj.k
kokosriekstu skaidiņas ap 2 ēd.k

Pagatavošana:
Plūmes, rozīnes, dateles, dzērvenes ieliekam traukā un sablenderējam.
Pievienojam apceptus, sasmalcinātus riekstus, kokosa skaidiņas un apgrauzdētas auzu pārslas, un beigās medu,izmaisam.
Masai jāsanāk biezai,lai var veidot bumbiņas,
Veidojam bumbiņas un ja ir vēlēšanās bumbiņas apvilājam kokosa skaidiņās,sezama sēkliņās, sasmalcinātos riekstos un apgrauzdētās auzu pārslās, bet var arī iztikt bez tā.
Ēdam tūlīt, kad jau gatavas, nekas nav jāgaida.

Cepumu konfektītes
Sastāvdaļas:
(Pamats tieši tāds pats kā augļu bumbiņām)
50g rozīnes
50g žāvētas plūmes
50g dateles
50g žāvētas dzērvenes
apcepti zemesrieksti ap 2 ēd.k
apgrauzdētas auzu pārslas ap 2 ēd.k
šķidrs medus pēc vajadzības ap 3 tēj.k
kokosriekstu skaidiņas ap 2 ēd.k
50g sviests
6 selgas cepumi
100 g šokolāde, man bija 50g,bet labāk jau visi 100g + 1 ēd.k sviests un 1 tēj.k piens vai saldais krējums

Pagatavošana:
Plūmes, rozīnes, dateles, dzērvenes ieliekam traukā un sablenderējam.
Pievienojam apceptus, sasmalcinātus riekstus, kokosa skaidiņas un apgrauzdētas auzu pārslas un beigās medu, izmaisam.
Cepumus sablenderējam smalkās drupačās. Sviestu izkausējam, pievienojam cepumiem, izmaisam.
Trauciņā ieliekam pārtikas plēvi virsū pusi cepumu masu, izlīdzinam, tad virsū cepumu masai žāvēto augļu maisījumu, piespiežam, izlīdzinam un tad atkal pārējo cepumu masu. Visu piespiežam, izlīdzinam un ieliekam saldētavā.
Kad viss sacietējis, izņemam šo gardumu ar pārtikas plēvi ārā no trauciņa. Noliekam malā.

Šokolādi, sviestu, pienu uzsildam līdz izkūst un pusi lejam trauciņā. Siltai vēl šķidrai šokolādei virsū liekam mūsu sacietējušo gardumu, protams bez pārtikas plēves, piespiežam. Pārējo šokolādi uzlejam virsū un liekam saldētavā. (kā redziet man šokolāde bija tikai apakšā, jo mājās atradās tik 50 g, bet, ja vēlas arī virsū, tad vajadzētu 100g šokolādes.)

Kad viss sacietējis, ar asu nazi sagriežam mazākos gabaliņos.

Dalīties.

Atstāt Ziņu