tri un vienkārši pagatavojams, bet veselīgs un veģetārs ēdiens no ķirbja un pupiņām.
Sastāvdaļas:
Ķirbis
Novārītas pupiņas (var arī konservētās pupiņas)
Burkāns
Sīpoli
Olīveļļa
Garšvielas
Sāls, pipari
Pagatavošana:
Gatavoju apmēram 5 porcijām. Ņemu 2 sīpolus, sasmalcinu, sarīvēju lielu burkānu. Sarīvēju lielu šķēli ķirbja (~ 250 -300 gramus). Uz vokpannas olīveļļā apcepu sīpolus un burkānus. Kad tie mīksti liekam klāt ķirbi, vāku virsū, pievienojam nedaudz ūdens un lai sautējas minūtes 10. Ik pa laikam varam apmaisīt. Pievienojam novārītas pupiņas (~3 glāzes), samaisam, pieliekam garšveilas (man ir kaltēto zaļumu maisījums), sāli, piparus pēc garšas un pasautējam visu vēl 10 minūtes. Kad pasniedz, var apkaisīt ar dillītēm. Ļoti ātri un vienkārši pagatavojams, bet veselīgs un veģetārs ēdiens. Mūsmājās iecienīts.
Recepte iesūtīta konkursa ‘Gavēņa laika receptes’ ietvaros
1 komentārs
Jā… Un ja vēl klāt pieliek kapātu sautētu gaļiņu…