Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Vasarīgās arbūzu uzkodas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

MAIZĪTES AR ARBŪZU UN SIERU
Sastāvdaļas:
8 maizes šķēles
8 šķēles mocarellas ar papriku (var aizvietot ar siera desu)
8 arbūza šķēles
100g salātu lapas
Dižonas sinepes
baltais balzamiko etiķis
olīveļļa
svaigi malti pipari

Pagatavošana:
Salātlapas pārliet ar olīveļļu, etiķi un ar rokām samaisīt.
Katru maizes šķēli apsmērēt ar sinepēm. Apsegt maizi ar siera šķēli un
arbūza šķēli. Pa virsu sakārtot salātlapas, pārkaisīt ar svaigi
maltiem pipariem.

SALĀTI AR KŪPINĀTU VISTU UN SIERU
Sastāvdaļas:
300g arbūzs
100g Fetaki siers
200g kūpinātas vistas krūtiņas
100g krējums vai jogurts bez piedevām
dilles
pētersīļi
balzamiko etiķis
sāls
rozā pipari

Pagatavošana:
Mērcei sajaukt krējumu, smaki sakapātas dilles un sāli.
Arbūzu un vistas fileju sagriezt kubiņos vai trīsstūrīšos. Sakārtot šķīvjos.
Pārliet ar balzamiko etiķi, pārkaisīt ar svaigi maltiem rozā
pipariem. Sadrupināt pa virsu sieru. Dekorē ar pētersīļiem un pasnidz
ar mērci.

ARBŪZS AR ŠOKOLĀDI
Sastāvdaļas:
2 arbūza apļi 2,5 cm biezi
100g šokolādes
rieksti pārkaisīšanai

Pagatavošana:
No arbūza nogriezt mizas. Katru apli sagriezt 8 trīsstūrīšos. Izņemt kauliņus.
Riekstus sasmalcināt.
Šokolādi salauzt mazākos gabalos un izkausēt ūdens peldē. Katru arbūza
gabaliņu pamērcēt šokolādē apmēram līdz pusei.
Sakārtot arbūzu stāvus uz dēlīša vai šķīvja, pārkaisīt ar riekstiem un
novietot ledusskapī līdz šokolādi ir pilnībā sastingusi.

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu