Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Vasaras dzēriens – Frappē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grieķijā un tai piederošajās salās (Santorini, Krēta uc) siltajos gadalaikos, kuri, starp citu, aizņem teju ¾ no visa gada, vietējie ne mirkli neiztiek bez Frappes – putota šķīstošā kafija ar ledu + cukuru un pienu pēc izvēles. Atceros, ka ar līdzīgu paņēmienu, ar karotīti putojot, mana vecmāmiņa gatavoja savu šķīstošo kafiju – tikai bez ledus.

Nepieciešams:
Šķīstošā kafija
cukurs
auksts ūdens
ledus un piens
mazais putotājs (vari izmantot karotīti putošanai)
šokolādes gabaliņš
Var pievienot arī kādu no sīrupiem – vaniļas, karameles, šokolādes, zemeņu, kādi vien ienāk prātā, uzrīvēt šokolādi un pievienot saldējuma bumbu vai putukrējumu.

Pagatavošana:

  1. Kafiju un cukuru ieber glāzē (es ņemu 1 tējk. bez kaudzes no abiem) un pievienoju burtiski 2 tējkarotes auksta ūdens, lai tas knapi samitrina kafiju, puto to, kamēr paliek gaiši brūna un pieņemas apmēros 2-3 reizes. Parasti kafiju pievienoju nedaudz, jo sanāk tā, ka prasās arī otrā un trešā porcija.
  2. Izgrezno malas ar sīrupu, ja tāds ir.
  3. Piepildi glāzi gandrīz līdz augšai ar ledu un pievieno ūdeni vai pienu, man patīk taisīt tikai ar pienu.
  4. Uzrīvē šokolādi un iespraud salmiņu.

Vislabāk šāds padzēriens izskatās un garšo platās norasojušās glāzēs ar lieliem ledus gabaliem uz terases vai balkona tveicīgā saulainā dienā. Lai jauka vasara!

Dalīties.

Atstāt Ziņu