Vārda dienu svin: Pēteris, Pāvils, Pauls, Paulis

Variācija par marokāņu zupu Harira

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kalorijām bagātā zupa būs piemērota ziemai. Tā kā sastāvdaļu ir daudz, tās iespējams optimizēt (svītrojam lieko). Laikietilpīgākais process ir turku (auna) zirņu mērcēšana un vārīšana. Pārējais noris pietiekami strauji.

SASTĀVDAĻAS:

1-1,5 l ūdens;

100 g lēcas;

100 g turku zirņi;

0.5 l tomātu sulas (ja nav labu tomātu, vai pastas);

100 g panīra vai tofu;

50 g nūdeles;

2 ĒK olīveļļas;

zaļumi;

0,5-1 citrons (sulas izspiešanai) (pēc vēlēšanās)

Garšvielas:

asafetida;

ingvers;

4 safrāna ziedlapiņas;

sāls un pipari pēc vajadzības.

GATAVOŠANA
Vajadzēs katlu un pannu. Katlā vāra (iepriekš noskalotus un izmērcētus) turku zirņus. Kad tie ir gatavi (mīksti), tad pievieno noskalotas lēcas. Turpina vārīšanu 10-15 min.. Paralēli pannā siltā olīveļļā apcep šķipsniņu asafetidas, smalki sagrieztu ingveru un sieru kubiņos. Karotē, ūdens peldē, pakarsē safrāna ziedlapiņas un pievieno pannas saturam, turpat pielej arī tomātu sulu. Katlam pievieno pannas saturu un nūdeles. Vāra 10 minūtes. Sāli un piparus lieto pēc vajadzības, tāpat kā citrona sulu, spiež cik vajag.

Pirms pasniegšanas pievieno zaļumus. Labi klāt garšo kinza.

.

Dalīties.

Atstāt Ziņu