Liekas, ka tikai nupat rakstījām par to, ka uzsāksim šo „Gandrīz ideālu vakariņu” maratonu, bet nu tas jau ir pagājis… Tas bija neaizmirstams piedzīvojums gan mums pašām, gan mūsu garšas kārpiņām. Regulāri esam jums stāstījušas par piedzīvoto, kā arī dalījušās ar receptēm. Nupat tikāmies mūsu noslēguma jeb uzkodu vakarā, kurā atskatījāmies uz piedzīvoto. Piedāvājam arī jums ielūkoties mūsu sajūtās, atziņās un garšu baudījumā.
Sāksim ar vakara uzkodām, te būs receptes:
Mazie siera groziņi
Ar šķinķi un krabju nūjiņām pildīts lavašs
Ātrā trīs kumosu maizīte ar ķilavām
Sviesta pupiņas – gardas gan siltas, gan aukstas
Tomātu – mocarellas salāti
Panētas krabju nūjiņas un garneles
Un nu mūsu sajūtas un vērtējumi par visu šo garšīgo piedzīvojumu:
Zane Zvejniece:
Par sajūtām un atmosfēru:
Ja man liktu pateikt – kurš vakars bija vislabākais, es nevarētu atbildēt. Katrā bija sava burvība, sava noskaņa. Ja pirmajā vakarā vēl tikai „taustījāmies” nesapratām, cik rūpīgi visu vērtēt, arī savā starpā vēl tikai sākām tuvināties, tad šajā, pēdējā vakarā bijām jau tā satuvinājušās, ka runājām par ļoti pikantām tēmām.
Par ēdienu:
Viss tiešām bija ļoti garšīgs. Izbaudīju visus vakarus. Vēl tikai jāsāk izmēģināt receptes savā virtuvē. Bet nu, ja tiešām, kas jāizvēlas, esmu sev izveidojusi šādu topu:
Uzkoda – Līgas R. salāti siera groziņā;
Pamatēdiens – Annijas vista zemesriekstu mērcē;
Saldais – Līgas O. ceptais siers zemeņu mērcē un Janas jogurta/biezpiena kūka
Un šovakar man garšoja visas uzkodas. Tā bija tiešām ļoti jauka uzkodu ballīte.
Ietikumi un atziņas:
Ko dod šādi vakari? Satuvina, liek apgūt ko jaunu, iemāca rīkoties stresa situācijās, uzlabo ēst gatavošanas un ciemiņu uzņemšanas prasmes un… rada atkarību vēl pēc šādiem vakariemJ
Tā kā ikdienā negatavoju, tad šis piedzīvojums man patiesībā bija liels pārbaudījums. Bet tas ir forši, iesaku arī visām jums to izmēģināt savās kompānijās 😉
Annija Goldberga:
Par vakaru noskaņām
Šo vakaru laikā es atguvu prieku rīkot un piedalīties ballītēs, arī mans bērns izrādījās visai komunikabls un izrādīja prieku, kad devāmies “ciemos pie meitenēm”. Katram vakaram bija sava burvība. Pie Līgas O. notika pirmais vakars un vadošā nots bija ģimeniskums – lieli, mazi, rotaļlietas un sarunas, viss kopā. Pie Zanes es iemīlējos virtuves galdā, virtuves sajūtā, un aizbraucot mājās savedu kārtībā savu virtuves stūri, nopirku pāris taburetes un sakārtoju visu tā, lai agros rītos varu dzert tēju pie atvērta loga un vērot saulīti mostamies. Pie Janas bija ļoti mājīgi un tas bija laisks, karsts un saulains vakars, kā radīts nekā nedarīšanai. Līgas R. māja savukārt radīja aristokrātiskas sajūtas, it sevišķi, grezni pasniegtie salāti un, manuprāt, sievišķīgā rotaļa ar personāžu minēšanu.
Par ēdieniem
Līga O. ar savu saldo – kamambēra sieru zemeņu mērcē, pierādīja, ka sāļais iet labi kopā ar saldo, savukārt Zanes otrais – lasis ar dārzeņiem sojas mērcē man patika ar to, ka laba garša tika apvienota ar veselīgumu, un, protams, dievīgā deserta kūka, uz kuru neattiecas teiciens “laba daudz nevajag”. Janas TOP ēdiens bija cūkgaļa saldskābajā mērcē, 2 nedēļas mani vajāja vēlme to uztaisīt, kamēr es padevos un to izdarīju. Līgas R. šedevrs bija siera salāti, kurus pēc 4 reižu mēģinājuma man izdevās pagatavot visai tuvu oriģinālam.
Kā pašām bija to visu izmēģināt
Interesanti, ka visvairāk es satraucos par otro ēdienu, ka tas varētu negaršot, jo tam BIJA jāgaršo savādāk. Tomēr atsauksmes tieši par to bija labas. Man patika tā rosīšanās sajūta, kuru biju jau aizmirsusi, kā tas ir, uzņemt viesus. Domāju, ka turpmāk noteikti biežāk manās mājās notiks ballītes. Tuvākā būs par godu maniem mūžam 25.
Jana Makojeva:
Patiesi žēl, ka šis ‘Gandrīz ideālo vakariņu’ maratons jau ir noslēdzies, jo tas tiešām bija viens varens piedzīvojums visām kopā un izaicinājums katrai no mums. Kopumā par šiem vakariem mēs visas pagatavojām tik tiešām ļoti gardus un baudāmus ēdienus, tāpēc, ja būtu jāvērtē, kurš labāks, es to noteikti nevarētu izdarīt. Man garšoja pilnīgi visi ēdieni, jo vairums no tiem bija tādi, ko līdz šim nebiju ēdusi vai tādi, kas jau ir mani iecienītie ēdieni.
Manuprāt, šīs vakariņas nebija tikai gatavošana un izēšanās. Tas bija kas vairāk – saliedētība, iepazīšanās ar katru no mums mazliet tuvāk, patīkama laika pavadīšana, bagātīga emociju gamma visu piecu vakaru gaitā, nopietnas un nenopietnas sarunas un daudz kā cita, kas pavadīja šos vakarus.
Man patiesi ir ļoti liels prieks, ka mēs izdomājām, ko tādu izmēģināt, jo tas bija tā vērts un domāju, ka ko līdzīgu noteikti vajag pasākt arī turpmāk un to es iesaku ne tikai SievietesPasaule.lv meitenēm, bet arī lasītājām, jo tie tik tiešām ir ļoti garšīgi, pozitīvi un vērtīgi vakari!
Līga Rozentāle:
Ko darīt, ja sen ar draugiem nav izdevies sanākt kopā un no sirds atpūsties? Ko darīt, ja vēlies saliedēt savu mazo kolektīvu? Es no sirds iesaku – uzsāciet kopīgu garšas un smieklu maratonu ‘Gandrīz ideālas vakariņas’!
Pateicoties TV3 lieliskajam raidījumam ‘Gandrīz ideālas vakariņas’, sociālajos tīklos varēja novērot tendenci- cilvēki arvien vairāk sāk doties viens pie otra vakariņās. Un arī mēs SievietesPasaule.lv nolēmām ļauties šai avantūrai, organizējot vakariņas savā kolektīva meiteņu starpā, un man milzīgs prieks par to!
Ieguvumu ir tik daudz: lieliska atpūta, pozitīvas emocijas, tuvāk iepazītas kolēģes, lepnums un prieks par pašas noorganizēto vakaru un krietni papildināts gardo recepšu krājums, kas drīzumā jau jāliek lietā.
O, manas garšas kārpiņas joprojām ilgojas pēc Līgas lazanjas, Zanes baltās šokolādes kūkas un Janas jogurta kūkas. Tas bija varen gards un labs ‘ceļojums’!
Līga Ozoliņa:
Nu jau pilnīgi droši varu teikt, ka ideja organizēt savas SievietesPasaules ideālās vakariņas, bija lieliska! Kas gan varēja iedomāties, ka mūs pārņems tāds azarts un vēlme vienai otru pārsteigt!? Es nemaz necentīšos noteikt vakaru, kas bija vislabākais, jo to nav iespējams izdarīt – katra vakara kopējā sajūta bija unikāla, katrā bija kāds īpašais ēdiens vai dzēriens, kas garšas kārpiņām lika gavilēt, katrā bija kāds jauns atklājums. Tāpēc gribas savu vērtējumu izteikt drīzāk ar paldies.
PALDIES Annijai par to, ka prata pagatavot auksto kafijas dzērienu, kas garšo pat kafijas nedzērājam, par to, ka parādīja, ka riekstus var izmantot dažnedažādu ēdienu gatavošanā, tai skaitā, salātos un mērcēs un, protams, par jautro radošu jaunradi veicinošo ALIASS izklaidi!
PALDIES Zanei par ļoti rūpīgi izplānoto pasākumu, kas lika justies kā karalienei, jo par visu bija padomāts – viens ēdiens par otru garšīgāks, sievišķīgi-meditatīva izklaide gleznojot un tad pati kulminācija, mana šī vakariņu maratona iemīlēšanās – lieliskā siera kūka ar balto šokolādi!
PALDIES Janai par to, ka iemācīja man ēst svaigas, termiski neapstrādātas sēnes, bet vēl jo vairāk ļāva aizgūt īpašās sojas-medus-kečupa mērces recepti, kas nu jau vairākkārt identiski un variācijās tapusi arī manā virtuvē. Paldies arī par vakara atmosfēru, kas man nez’ kāpēc atsauca atmiņā studiju laikus…
PALDIES Līgai par tik nesteidzīgo un nomierinošo vakaru, ko noslēdza iespēja vērot debešķīgo saulrietu virs Rīgas. Paldies par prasmi maziem malciņiem dot garšu un sajūtu baudījumu, ko gluži kā pērles vērt virtenē un likt sev kabatā, lai pēc kāda laika atkal ar prieku atcerētos.
Paldies arī man pašai – tas nebija viegli atklāt šo maratonu, jo tā noteikti bija taustīšanās. Taču man prieks, ka es to spēju un arī meitenēm bija paticis! Katrā ziņā šis mums izvērtās par lielisku komandas saliedēšanas pasākumu, kas ļāva vienai otru iepazīt vēl tuvāk. Zinu, ka arī lasītājas šim „šovam” sekoja līdzi ar lielu interesi un priecājās par mūsu veiksmēm un jo īpaši novērtēja dažādās ēdienu receptes un jaunās garšas, ko, mūsu iedvesmotas, nebaidījās iepazīt arī pašas!
Lai vēl daudz tādu un savādāku ideālo vakariņu!